Aceasta salata poate fi consumata atat la pranz, cat si la cina, intrucat este saraca in calorii, dar bogata in substante nutritive esentiale pentru buna functionare a organismului.
Ingrediente
6 linguri de ulei de masline
o treime de cana cu seminte de dovleac
o ceasca de coriandru
2-3 linguri de suc de rosii
1 nap
1 ceapa rosie
sucul de la 4 lamai si coaja acestora
3 linguri de otet din vin
1 capatana de usturoi
2 fructe de avocado
Mod de preparare
Daca folosesti seminte de dovleac proaspete, mai intai incinge 2 linguri de ulei in tigaie, dupa care adauga semintele si lasa-le sa se prajeasca 2-3 minute.
Intr-un bol mare, amesteca frunzele de nap cu sucul de rosii, ceapa si coriandrul.
Intr-un vas mai mic amesteca bine otetul din vin, coaja si sucul de la lamai, usturoiul, pisat in prealabil si cele 4 linguri de ulei de masline.
Apoi amesteca cele doua compozitii si toarn-o in cele 4 jumatati de avocado (fructele se curata mai intai si li se indeparteaza samburii).
Salata se asezoneaza cu sare si piper.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Sursa: doctoroz.com.