Nici prea dulce, nici prea consistent, tortul impresioneaza din prima clipa.
"Ingredientele sunt urmatoarele:
6 oua
6 linguri de faina
6 linguri de zahar
coaja de lamaie
2 pliculete de praf de copt
2 pliculete de zahar vanilat
1 fiola esnta de rom
5-6 mere
5-6 lingurite dulceata de visine
miez de nuca
smantana pentru frisca
1/2 pahar de ulei
Mod de preparare:
Merele se curata si se scot cotoarele. In cratita in care faci tortul pui 150 g zahar pe care il caramelizezi si tapetezi peretii vasului cu el. Pui merele curatate si le umpli cu dulceata de visine (sau ce dulceata iti place tie). Pandispanul il faci din cate oua preferi (in functie de dimensiunea cratitei).
Important este ca numarul de oua sa fie acelasi cu numarul de linguri de zahar si numarul de linguri de faina.
Cratita mea fiind destul de mare, pun 6 oua, 6 linguri de zahar, 6 linguri de faina, coaja de lamaie, 2 pliculete de praf de copt, 2 pliculete de zahar vanilat. Pui pandispanul peste mere, lasand o gaurica mica pentru ca aburul de la mere sa poata iesi.
Il dai la cuptor si il lasi aproximativ 40 de minute, insa ca sa-ti dai seama daca blatul s-a copt, cel mai bine este sa-l verifici la mijloc cand s-a rumenit. Il lasi sa se raceasca si apoi il insiropezi cu un sirop de rom (apa+ zahar+ o fiola de esenta rom). Il rastorni pe un platou, il lasi sa se raceasca si apoi il ornezi cu multa frisca naturala.",
scrie Laura pe blog.
"Ingredientele sunt urmatoarele:
6 oua
6 linguri de faina
6 linguri de zahar
coaja de lamaie
2 pliculete de praf de copt
2 pliculete de zahar vanilat
1 fiola esnta de rom
5-6 mere
5-6 lingurite dulceata de visine
miez de nuca
smantana pentru frisca
1/2 pahar de lapte
1/2 pahar de ulei
Mod de preparare:
Merele se curata si se scot cotoarele.
In cratita in care faci tortul pui 150 g zahar pe care il caramelizezi si tapetezi peretii vasului cu el. Pui merele curatate si le umpli cu dulceata de visine (sau ce dulceata iti place tie). Pandispanul il faci din cate oua preferi (in functie de dimensiunea cratitei). Important este ca numarul de oua sa fie acelasi cu numarul de linguri de zahar si numarul de linguri de faina.
Cratita mea fiind destul de mare, pun 6 oua, 6 linguri de zahar, 6 linguri de faina, coaja de lamaie, 2 pliculete de praf de copt, 2 pliculete de zahar
vanilat. Pui pandispanul peste mere, lasand o gaurica mica pentru ca aburul de la mere sa poata iesi.
Il dai la cuptor si il lasi aproximativ 40 de minute, insa ca sa-ti dai seama daca blatul s-a copt, cel mai bine este sa-l verifici la mijloc cand s-a rumenit. Il lasi sa se raceasca si apoi il insiropezi cu un sirop de rom (apa+ zahar+ o fiola de esenta rom).
Il rastorni pe un platou, il lasi sa se raceasca si apoi il ornezi cu multa frisca naturala.",
scrie Laura pe blog. Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro