Invata sa prepari tort cu mere dupa reteta Laurei Cosoi!

Invata sa prepari tort cu mere dupa reteta Laurei Cosoi!

Nici prea dulce, nici prea consistent, tortul impresioneaza din prima clipa.

 

"Ingredientele sunt urmatoarele:
6 oua
6 linguri de faina
6 linguri de zahar
coaja de lamaie
2 pliculete de praf de copt
2 pliculete de zahar vanilat
1 fiola esnta de rom
5-6 mere
5-6 lingurite  dulceata de visine
miez de nuca
smantana pentru frisca
1/2 pahar de lapte
1/2 pahar de ulei
Mod de preparare:
Merele se curata si se scot cotoarele. In cratita in care faci tortul pui 150 g zahar pe care il caramelizezi si tapetezi peretii vasului cu el. Pui merele curatate si le umpli cu dulceata de visine (sau ce dulceata iti place tie). Pandispanul il faci din cate oua preferi (in functie de dimensiunea cratitei).
Important este ca numarul de oua sa fie acelasi cu numarul de linguri de zahar si numarul de linguri de faina.
Cratita mea fiind destul de mare, pun 6 oua, 6 linguri de zahar, 6 linguri de faina, coaja de lamaie, 2 pliculete de praf de copt, 2 pliculete de zahar vanilat. Pui pandispanul peste mere, lasand o gaurica mica pentru ca aburul de la mere sa poata iesi.
Il dai la cuptor si il lasi aproximativ 40 de minute, insa ca sa-ti dai seama daca blatul s-a copt, cel mai bine este sa-l verifici la mijloc cand s-a rumenit. Il lasi sa se raceasca si apoi il insiropezi cu un sirop de rom (apa+ zahar+ o fiola de esenta rom). Il rastorni pe un platou, il lasi sa se raceasca si apoi  il ornezi cu multa frisca naturala.",
scrie Laura pe blog.

"Ingredientele sunt urmatoarele:

6 oua
6 linguri de faina
6 linguri de zahar
coaja de lamaie
2 pliculete de praf de copt
2 pliculete de zahar vanilat
1 fiola esnta de rom
5-6 mere
5-6 lingurite  dulceata de visine 
miez de nuca
smantana pentru frisca
1/2 pahar de lapte
1/2 pahar de ulei

Mod de preparare:

Merele se curata si se scot cotoarele. In cratita in care faci tortul pui 150 g zahar pe care il caramelizezi si tapetezi peretii vasului cu el. Pui merele curatate si le umpli cu dulceata de visine (sau ce dulceata iti place tie). Pandispanul il faci din cate oua preferi (in functie de dimensiunea cratitei). Important este ca numarul de oua sa fie acelasi cu numarul de linguri de zahar si numarul de linguri de faina.

Cratita mea fiind destul de mare, pun 6 oua, 6 linguri de zahar, 6 linguri de faina, coaja de lamaie, 2 pliculete de praf de copt, 2 pliculete de zahar vanilat. Pui pandispanul peste mere, lasand o gaurica mica pentru ca aburul de la mere sa poata iesi.

Il dai la cuptor si il lasi aproximativ 40 de minute, insa ca sa-ti dai seama daca blatul s-a copt, cel mai bine este sa-l verifici la mijloc cand s-a rumenit. Il lasi sa se raceasca si apoi il insiropezi cu un sirop de rom (apa+ zahar+ o fiola de esenta rom). Il rastorni pe un platou, il lasi sa se raceasca si apoi  il ornezi cu multa frisca naturala.", scrie Laura pe blog.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

 



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Cum să folosești coaja de la ceapă pentru a face un condiment pentru mâncărurile tale

Ce spunea soția lui Cotabiță despre artist. Nu era fan înrăit, dar i-a dat un mesaj ca să...

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

A murit Gabriel Cotabiță! Celebrul artist avea 69 de ani

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Rojbin Erden, care joacă rolul Asi în serialul Inimă rebelă, schimbare spectaculoasă de look! Iată cum arată în prezent superba actriță 

A murit Marius Bațu! Celebrul cântăreț urma să urce pe scenă, la noapte: "Cântecul șoptit s-a stins! Prea devreme și prea abrupt"