Aceasta reteta de tort te va surprinde in mod placut. Iata cum se prepara!
Ingrediente:
un blat de tort sau de briosa (compozitia) gatit in prealabil si racit in congelator
caramele (o punga)
lapte
ciocolata normala, nu de masa
Mod de preparare:
Se gateste un blat normal de tort sau de briosa care se tine cateva ore la congelator infasurat in folie alimentara.
Se pun caramelele la topit impreuna ca o cantitate de lapte suficienta astfel incat amestecul sa nu fie prea lichid. Se fierbe totul la bain marin.
Se lasa crema de caramel sa se raceasca putin si apoi se pune peste blat. Intai se pune pe mijloc, apoi, dupa ce se mai raceste putin, se intinde si pe margini.
Se baga blatul cu caramel la frigider timp de o ora ca amestecul sa se aseze. In acest timp, se topeste ciocolata la bain marin si se lasa putin la racit.
Se scoate tortul din frigider si se orneaza cu ciocolata topita uniform. Se mai baga la frigider inca o ora si apoi se serveste.
Sursa
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro