Laura Cosoi iti spune care este secretul pentru prepararea acestui desert delicios.
Ingrediente:
1 kg smochine uscate, 750 g zahăr brun, 2 l ceai turcesc, coaja de la 3 lămâi rase, câteva foi dafin, 200 g miez nuca, 100 g fulgi migdale.
Mod de preparare:
Se macerează smochinele in infuzia de ceai turcesc aprox 6-8 ore. După aceea se fierb la foc mic in amestecul din ceaiul ramas, zahăr, coaja de lamaie, foi de dafin pana devin uşor caramelizate.
După aceea se umplu cu miez de nuca si cu migdale.
Sursa: Lauracosoi.ro
Ingrediente:
1 kg smochine uscate, 750 g zahăr brun, 2 l ceai turcesc, coaja de la 3 lămâi rase, câteva foi dafin, 200 g miez nuca, 100 g fulgi migdale.
Mod de preparare:
Se macerează smochinele in infuzia de ceai turcesc aprox 6-8 ore.
După aceea se fierb la foc mic in amestecul din ceaiul ramas, zahăr, coaja de lamaie, foi de dafin pana devin uşor caramelizate. După aceea se umplu cu miez de nuca si cu migdale.
Sursa:
Lauracosoi.ro Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro