Aceasta reteta te va cuceri inca din primul moment. Iata cum se prepara!
Ingrediente:
Blat:
5 oua,
3 linguri ulei,
1 lingurita colorant pudra rosu,
60 gr zahar tos,
1 lingurita iaurt,
100 gr faina,
5 gr praf de copt,
sare.
Crema de branza cu mango:
200 gr crema de branza,
100gr lapte condensat,
50 ml lapte,
100 gr mango,
5 grame gelatina,
20 ml apa.
Buttercream frosting:
200 gr unt,
300 gr zahar pudra,
5 linguri smantana lichida,
2 ml esenta vanilie.
Mod de preparare:
Ouale se separa astfel: albusurile se bat cu putina sare pana ce cresc in volum, iar galbenusurile se bat cu 60 gr zahar, iaurt, ulei si pudra rosie. Dupa ce zaharul se dizolva, iar compozitia isi schimba textura, se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se incorporeaza bine, apoi se adauga albusurile batute spuma cu putina sare si se amesteca cu o spatula de jos in sus.
Se toarna compozitia intr-o forma de 19 cm diametru si se introduce la cuptor pentru 20 minute, la 165 grade.
Se incearca blatul cu o scobitoare, iar dupa ce s-a copt se lasa sa se raceasca si abia apoi se scoate din forma. Pentru a se felia mai bine, se lasa blatul pana a doua zi.
Crema de branza se amesteca cu laptele condesat, cu ajutorul unui mixer, pana cand capata o textura cremoasa.
Gelatina se inmoaie in 20 ml de apa. Se incalzeste laptele, astfel incat sa fie fierbinte, dar nu clocotit, apoi se toarna peste gelatina hidratata. Se amesteca bine, pana cand cristalele de gelatina se topesc.
Se toarna gelatina peste crema de branza si se amesteca bine.
Mango se taie cubulete de 0,5 latime. Daca se foloseste mango din compot, se lasa fructul la scurs, iar dupa ce se taie cuburi, se tamponeaza cu un prosop de bucatarie pentru a indeparta sucul de pe ele. Se adauga cuburile la crema de branza si se amesteca bine cu o spatula.
Se insiropeaza primul strat de blat cu suc de mango, iar pe deasupra de intinde crema de branza. Se acopera cu al doilea strat insiropat si se da la rece.
Intre timp, se prepara buttercream frosting. Untul care a stat la temperatura camerei se amesteca cu zaharul pudra, cu ajutorul unui mixer. Primele 2 minute se amesteca la prima viteza, lent, pentru a nu se arunca zaharul din vas, apoi se mareste viteza. Dupa ce zaharul este inglobat in unt, se adauga esenta si smantana lichida. Se amesteca in continuare pentru 3-5 minute.
Cerneti zaharul inainte de a-l amesteca cu untul: astfel va rezulta o crema extrem de fina.
Puteti folosi crema la culoarea naturala sau puteti adauga colorant pudra.
Se scoate tortul de la rece si se imbraca in buttercream frosting, se decoreaza apoi dupa bunul plac.
Sursa
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro