Invata sa prepari un desert savuros: fondant de vanilie cu ciocolata!

Invata sa prepari un desert savuros: fondant de vanilie cu ciocolata!
Invata sa prepari un desert savuros: fondant de vanilie cu ciocolata!

Chef Doru Serban iti dezvaluie unul dintre secretele sale in materie de desert.

 

Ingrediente
220 g ciocolata neagra 85% cacao
1 pachet de unt 82% grasime
150 g zahar pudra
6 oua
120 g faina
30 g cacao
unt si cacao pentru tapetat formele
Cum se face
Puneti ciocolata la topit la bain marie.
Intr-o craticioara topiti untul, la foc foarte mic, avand grija sa nu se fierba, ci doar sa se topeasca usor. Luati de pe foc, adaugati tot zaharul pudra si amestecati energic pana se omogenizeaza, devenind aproape ca o pasta.
Bateti ouale 1-2 minute cu un mixer, apoi adaugati-le peste untul amestecat cu zahar, incorporand cat mai bine cu putinta.
Amestecati faina cu cacao si adaugati peste toata compozitia treptat, amestecand tot timpul cu un mixer la viteza foarte mica sau un cu tel.
Luati ciocolata topita de pe foc si incorporati-o in tot amestecul.
Umpleti formele doua treimi cu compozitie, dati la rece cel putin 15 minute, cat se incinge bine cuptorul, apoi coaceti 8-9 minute la 180-200 grade, de preferat cu ventilatie.
Sfat: Pentru a va asigura ca nu se va lipi de marginea vasului, este de preferat ca formele sa se unga foarte bine cu unt, apoi sa se tapeteze cu cacao, dupa care sa stea la rece cateva minute, inainte de a fi umplute cu compozitie.
Sursa: ziare.com

Ingrediente

220 g ciocolata neagra 85% cacao
1 pachet de unt 82% grasime
150 g zahar pudra
6 oua
120 g faina
30 g cacao
unt si cacao pentru tapetat formele

Cum se face

Puneti ciocolata la topit la bain marie. Intr-o craticioara topiti untul, la foc foarte mic, avand grija sa nu se fierba, ci doar sa se topeasca usor.

Luati de pe foc, adaugati tot zaharul pudra si amestecati energic pana se omogenizeaza, devenind aproape ca o pasta.

Bateti ouale 1-2 minute cu un mixer, apoi adaugati-le peste untul amestecat cu zahar, incorporand cat mai bine cu putinta.

Amestecati faina cu cacao si adaugati peste toata compozitia treptat, amestecand tot timpul cu un mixer la viteza foarte mica sau un cu tel. Luati ciocolata topita de pe foc si incorporati-o in tot amestecul.


Umpleti formele doua treimi cu compozitie, dati la rece cel putin 15 minute, cat se incinge bine cuptorul, apoi coaceti 8-9 minute la 180-200 grade, de preferat cu ventilatie.

Sfat: Pentru a va asigura ca nu se va lipi de marginea vasului, este de preferat ca formele sa se unga foarte bine cu unt, apoi sa se tapeteze cu cacao, dupa care sa stea la rece cateva minute, inainte de a fi umplute cu compozitie.


Sursa: ziare.com

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

 



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies