Va propunem o reteta delicioasa de tort cu capsuni. E simplu de realizat, dar delicioasa.
Ingrediente
80 g unt topit,
4 oua,
120 g zahar,
1 plic vanilie,
60 g faina,
60 g amidon
50 g mac macinat.
Crema:
800 g capsuni,
1 kg branza de vaci,
150 g zahar,
sucul si coaja de la o lamaie,
250 ml frisca,
1 pachet praf gelatina alba,
250 ml suc de visine
150 g martipan
Mod de preparare
Pentru tortul cu capsuni se face aluatul, se coace in forma rotunda si, cand este rece, se taie in doua straturi.
Pentru crema se amesteca branza de vaci cu zahar, sucul de lamaie si gelatina inmuiata, apoi se amesteca cu frisca batuta. Pe prima foaie, se aseaza un strat de capsuni si doua treimi din branza. Se pune a doua foaie, dupa care crema si fructele. Gelatina se amesteca cu zahar si suc, apoi se toarna peste fructe. Martipanul se amesteca cu zaharul pudra si se intind fasii late cu care se inconjoara blatul, scrie culinar.ro.
Ingrediente
80 g unt topit,
4 oua,
120 g zahar,
1 plic vanilie,
60 g faina,
60 g amidon
50 g mac macinat.
Crema:
800 g capsuni,
1 kg branza de vaci,
150 g zahar,
sucul si coaja de la o lamaie,
6 foi de gelatina,
250 ml frisca,
1 pachet praf gelatina alba,
250 ml suc de visine
150 g martipan
Mod de preparare
Pentru tortul
cu capsuni se face aluatul, se coace in forma rotunda si, cand este rece, se taie in doua straturi. Pentru crema se amesteca branza de vaci cu zahar, sucul de lamaie si gelatina inmuiata, apoi se amesteca cu frisca batuta. Pe prima foaie, se aseaza un strat de capsuni si doua treimi din branza. Se pune a doua foaie, dupa care crema si fructele. Gelatina se amesteca cu zahar si suc, apoi se toarna peste fructe. Martipanul se amesteca cu zaharul pudra si se intind fasii late cu care se inconjoara blatul, scrie culinar.ro.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro