Persoanele care sufera de hipertensiune sau boli de inima prezinta, permanent, riscul de a face crize cardiace.
Persoanele care sufera de hipertensiune sau boli de inima prezinta, permanent, riscul de a face crize cardiace. Şi caldura excesiva, si frigul puternic le dauneaza la fel de mult. Daca nu se hidrateaza suficient, vor avea un risc sporit de palpitatii. “In special persoanele in varsta percep senzatia de sete atunci cand ajung in pragul deshidratarii. De fapt, durerea de cap si crampele musculare sunt, deseori, simptomele care le aduc aminte ca nu au baut suficienta apa.
Palpitatiile cresc consumul de oxigen in muschiul cardiac favorizand angina pectorala si insuficienta cardiaca”, explica dr. Laurentiu Luca, directorul Clinicii PULS.
“Tensiunea arteriala poate creste mult si brusc atunci cand trecem de la cald la frig. Situatia este valabila si vara, cand intram din canicula intr-o incapere cu aer conditionat, dar si iarna, cand iesim dintr-o incapere direct in ger. Canicula scade tensiunea arteriala, fenomen la care contribuie deshidratarea si vasodilatatia induse de caldura.
Astfel, medicatia antihipertensiva poate fi mai prost tolerata. In plus, pacientii care iau diuretice pierd apa si electroliti atat prin mictiune, cat si prin transpiratie”, spune dr. Luca.
Riscul aparitiei bolilor de inima este mai ridicat cu 67% la cei care lucreaza mai mult de 11 ore pe zi. Munca de birou creste stresul, promoveaza sedentarismul si mancarea nesanatoasa.
Oamenii optimisti au mai putine sanse de a se imbolnavi de inima fata de cei care vad doar jumatatea goala a paharului.
Rasul are efecte benefice asupra organismului, reducand nivelul de stres.
30 de minute pe zi cu muzica preferata ajuta la relaxarea sistemului cardiovascular, conform cercetatorilor de la Centrul de Prevenire al Bolilor Cardiologice, Maryland.
Sursa: ZiarulRing.ro
Persoanele care sufera de hipertensiune sau boli de inima prezinta, permanent, riscul de a face crize cardiace. Şi caldura excesiva, si frigul puternic le dauneaza la fel de mult.
Daca nu se hidrateaza suficient, vor avea un risc sporit de palpitatii. “In special persoanele in varsta percep senzatia de sete atunci cand ajung in pragul deshidratarii. De fapt, durerea de cap si crampele musculare sunt, deseori, simptomele care le aduc aminte ca nu au baut suficienta apa. Palpitatiile cresc consumul de oxigen in muschiul cardiac favorizand angina pectorala si insuficienta cardiaca”, explica dr. Laurentiu Luca, directorul Clinicii PULS.
“Tensiunea arteriala poate creste mult si brusc atunci cand trecem de la cald la frig.
Situatia este valabila si vara, cand intram din canicula intr-o incapere cu aer conditionat, dar si iarna, cand iesim dintr-o incapere direct in ger. Canicula scade tensiunea arteriala, fenomen la care contribuie deshidratarea si vasodilatatia induse de caldura. Astfel, medicatia antihipertensiva poate fi mai prost tolerata. In plus, pacientii care iau diuretice pierd apa si electroliti atat prin mictiune, cat si prin transpiratie”, spune dr. Luca.
Riscul aparitiei bolilor de inima este mai ridicat cu 67% la cei care lucreaza mai mult de 11 ore pe zi.
Munca de birou creste stresul, promoveaza sedentarismul si mancarea nesanatoasa.
Oamenii optimisti au mai putine sanse de a se imbolnavi de inima fata de cei care vad doar jumatatea goala a paharului. Rasul are efecte benefice asupra organismului, reducand nivelul de stres.
30 de minute pe zi cu muzica preferata ajuta la relaxarea sistemului cardiovascular, conform cercetatorilor de la Centrul de Prevenire al Bolilor Cardiologice, Maryland.
Sursa:
ZiarulRing.ro Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro
Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro