Organizatia Mondiala a Sanatatii trece la solutii extreme pentru a lupta cu boala secolului 21, diabetul.
Dr. Ovidiu Penes spune ca o disciplina riguroasa a alimentatiei este prima regula pentru a nu cadea victima sindromului metabolic si diabetului. Alimentatia nesanatoasa, sedentarismul, obezitatea si stresul sunt principalii factori ai aparitiei diabetului, boala care te transforma intr-un sclav al insulinei din momentul in care pune stapanire pe tine.
"Esti om modern, traiesti intr-un oras supra populat, cel mai probabil esti si victima alimentatiei.
Dulciurile rafinate vor trece foarte repede in sangele tau pancreasul va reactiona si le va introduce rapid in celule. Bineinteles, metabolismul celular este depasit si tot excseul se va depune sub forma de grasime. Evident nu este bine pentru ca tot metabolismul tau va fi dat peste cap. Ce ai de facut? Mananca carbohidrati cu indice glicemic mic, de exemplu orez salbatic cu bob lung, legume, salata foarte multa. De ce? Pentru ca molecula lor este lunga si sucurile digestive vor digera treptat aceasta molecula si glucoza va intra treptat in sistemul tau sangvin, astfel incat, la nivel celular va putea
fi utilizata pentru producerea de energie foarte multe ore. O masa de orez, un bol de orez mancat dimineata iti va asigura necesarul de energie, deci de carbohidrati, pe tot parcursul de 8 ore sau de 12 ore in functie de digestia proprie si nici nu vei depune nimic sub forma de grasime", explica Dr. Ov.
Sursa: StirileProTv
Dr. Ovidiu Penes spune ca o disciplina riguroasa a alimentatiei este prima regula pentru a nu cadea victima sindromului metabolic si diabetului.
Alimentatia nesanatoasa, sedentarismul, obezitatea si stresul sunt principalii factori ai aparitiei diabetului, boala care te transforma intr-un sclav al insulinei din momentul in care pune stapanire pe tine.
"Esti om modern, traiesti intr-un oras supra populat, cel mai probabil esti si victima alimentatiei. Dulciurile rafinate vor trece foarte repede in sangele tau pancreasul va reactiona si le va introduce rapid in celule. Bineinteles, metabolismul celular este depasit si tot excseul se va depune sub forma de grasime.
Evident nu este bine pentru ca tot metabolismul tau va fi dat peste cap. Ce ai de facut? Mananca carbohidrati cu indice glicemic mic, de exemplu orez salbatic cu bob lung, legume, salata foarte multa. De ce? Pentru ca molecula lor este lunga si sucurile digestive vor digera treptat aceasta molecula si glucoza va intra treptat in sistemul tau sangvin, astfel incat, la nivel celular va putea fi utilizata pentru producerea de energie foarte multe ore. O masa de orez, un bol de orez mancat dimineata iti va asigura necesarul de energie, deci de carbohidrati, pe tot parcursul de 8 ore sau de 12 ore in functie de digestia proprie si nici nu vei depune nimic sub forma de grasime", explica Dr. Ov.
Sursa:
StirileProTv Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro