Daca ai mancat mult in perioada sarbatorilor, Carmen Bruma iti da solutia sa revii la greutatea normala.
1. Daca ai avut o masa bogata combinata cu alcool e posibil sa te trezesti a doua zi obosit si cu durere de cap. Alcoolul provoaca deshidratare. De ceea ar fi indicat sa bei cel putin 300 ml de apa inainte sa te culci si la fel imediat cum te trezesti. Evita bauturile energizante si cafeaua pentru ca ele pot face mai mult rau decat bine.
2.
Odata trezit nu te repezi la cafea! Bea un suc de legume si frunze care sa-ti asigure doza de minerale si vitamine dar si hidratarea organismului. O combinatie eficienta dupa o zi de excese alimentare este sucul de rosii cu busuioc proaspat si telina.
INGREDIENTE:
200 g rosii
2 tulpini de telina apio
1 mana de busuioc proaspat
1 mana de spanac frunze
Un sfert de lamaie
Se
monteaza sita pentru suc, se spala ingredientele, se curata lamaia si se introduc ingredientele pe rand in storcator. Sucul se bea imediat dupa stoarcere de cate ori simtiti nevoia.
3. Alimentatia in aceasta perioada trebuie sa contina vitamine din grupul B care vor ajuta organismul sa metabolizeze alcoolul. Evitati grasimile si consumati( cu moderatie) alimente care sa contina glucoza (paste integrale, orez brun) in asociere cu salate din frunze.
Acestea vor incetini absorbtia alcoolului fara a stresa in mod excesiv ficatul.
Sursa: Carmen-Bruma.ro
1. Daca ai avut o masa bogata combinata cu alcool e posibil sa te trezesti a doua zi obosit si cu durere de cap. Alcoolul provoaca deshidratare. De ceea ar fi indicat sa bei cel putin 300 ml de apa inainte sa te culci si la fel imediat cum te trezesti.
Evita bauturile energizante si cafeaua pentru ca ele pot face mai mult rau decat bine.
2. Odata trezit nu te repezi la cafea! Bea un suc de legume si frunze care sa-ti asigure doza de minerale si vitamine dar si hidratarea organismului. O combinatie eficienta dupa o zi de excese alimentare este sucul de rosii cu busuioc proaspat si telina.
INGREDIENTE: 200 g rosii
2 tulpini de telina apio
1 mana de busuioc proaspat
1 mana de spanac frunze
Un sfert de lamaie
Se monteaza sita pentru
suc, se spala ingredientele, se curata lamaia si se introduc ingredientele pe rand in storcator. Sucul se bea imediat dupa stoarcere de cate ori simtiti nevoia.
3. Alimentatia in aceasta perioada trebuie sa contina vitamine din grupul B care vor ajuta organismul sa metabolizeze alcoolul. Evitati grasimile si consumati( cu moderatie) alimente care sa contina glucoza (paste integrale, orez brun) in asociere cu salate din frunze.
Acestea vor incetini absorbtia alcoolului fara a stresa in mod excesiv ficatul.
Sursa:
Carmen-Bruma.ro Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro