Invata sa-ti protejezi pielea cand te expui la soare! Uite de ce trebuie sa tii cont!

Invata sa-ti protejezi pielea cand te expui la soare! Uite de ce trebuie sa tii cont!
Invata sa-ti protejezi pielea cand te expui la soare! Uite de ce trebuie sa tii cont!

Cand vrei sa stai la plaja ar trebui sa urmezi principalele reguli pentru o protectie adecvata la expunerea la soare, cat si pentru obtinerea unui bronz frumos si sanatos.

Pentru a preintampina arsurile solare sau alte probleme cauzate de expunderea la soare, este important sa se tina cont de un orar cat mai „sanatos” pentru plaja. Orele amiezii nu sunt deloc indicate, radiatiile solare fiind foarte puternice. Potrivit specialistilor Cosmetic Plant, dimineata devreme, pana la ora 11.00, si de la ora 16.00 pana la apusul soarelui este ideal sa se faca plaja in conditii sigure pentru corp.

Pielea trebuie protejata atent prin aplicarea produselor de protectie solara: emulsii, creme, uleiuri cu protectie atat impotriva radiatiilor de tip UVA, cat si a celor UVB. Este indicata alegerea unui produs cu un factor de protectie solara potrivit pielii (cu cat aceasta este mai deschisa la culoare si mai predispusa arderilor solare, cu atat avem nevoie de un SPF mai inalt).

Potrivit specialistilor Cosmetic Plant, zvonurile precum ca aplicarea unui produs cu SPF inalt nu permite bronzarea sunt false.

Factorul de protectie solara permite obtinerea unui bronz sanatos, fara pericolul arsurilor. In plus, deoarece cea mai buna protectie impotriva radiatiilor nocive de tip UVA si UVB este insasi bronzul natural al pielii, ideal ar fi ca in primele 2-3 zile de plaja sa se foloseasca produse cu un factor de protectie solara mai ridicat, dupa care acesta poate fi scazut odata cu instalarea bronzului.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Bronzul sanatos este oferit si de o folosire corecta a

produselor de protectie solara. Astfel, acestea trebuie aplicate din abundenta pe tot corpul, cu minim 15 minute inainte de expunerea la soare si trebuie reaplicate frecvent, in special dupa iesirea din apa sau stergerea cu prosopul, pentru a restabili nivelul optim de protectie al pielii.

Nu trebuie ignorate nici zonele sensibile. Asa ca, in jurul ochilor, pe nas, urechi sau gat este indicata folosirea unei creme/ emulsii cu un factor de protectie mai ridicat.

La fel si in cazul copiilor.

Dincolo de folosirea de produse adecvate, hainele joaca, de asemenea, un rol important. Astfel, folosirea unei palarii,  poate asigura o protectie sporita, iar  hainele ar trebui sa fie din fibre naturale, cat mai vaporoase si in culori deschise.

Dupa plaja, este foarte importanta rehidratarea si hranirea pielii sau calmarea posibilelor arsuri solare, prin aplicarea de emulsii sau lotiuni dupa plaja cu proprietati hidratante, nutritive, de revitalizare si de calmare a pielii.

Asa ca, imediat dupa expunderea la soare este indicat un dus si aplicarea de lotiuni special concepute pentru hidratarea pielii

Cosmetic Plant dispune de o gama formata din 14 produse speciale pentru protectie solara si ingrijire in urma expunerii la soare, ce are la baza extracte de galbenele, cacao, morcov, coada soricelului, catina, castan sau masline. Acesta dispun de un foarte bun raport calitate-pret.

Acestea pot fi gasite in retelele Cora Hypermarche Romania, XXL Mega Discount, DM DrogerieMarkt, Profi, in farmaciile Catena, Centrofarm si Remedia, precum si in Plafar si alte magazine naturiste din tara sau pe

magazinul online al producatorului: shop.cosmeticplant.ro.



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Actrita din „Tablou de familie” traieste pe picior mare! Cat plateste chiria lunara Gökçe Bahadır, pentru vila de lux in care locuieste alaturi de sotul sau

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies