Ioana Ginghină a vorbit despre felul în care vede ea educația copiilor, raportându-se la activitățile pe care ei vor să le facă pe viitor.
Ioana Ginghină, cunoscuta și îndrăgita actriță, se dedică la fel de mult și vieții de familie, așa cum se dedică meseriei, astfel că, invitată în cadrul Radio 3net podcast, actrița a vorbit despre cum ar trebui să fie lăsați copiii să experimenteze mai multe lucruri până la o anumită vârstă, însă nu trebuie lăsați să renunțe în momentul în care își aleg să facă o anumită activitate, pentru a nu fi învățați de mici ca soluția cea mai simplă este să fugă de responsabilitate.
Aceasta spune că orice copil este predispus să facă ceva, iar părinții trebuie să îi ajute să descopere ușor drumul care li se potrivește. “Orice copil este predispus la ceva. Nu putem să învățăm toți la fel de bine și matematică, și română, și limbi străine, și tot despre matematică, literatură, nu sunt genii, dar trebuie duși peste tot și ușor, ușor să descopere. Dacă ai descoperit, după trebuie să pui un pic de, nu neapărat presiune, dar ideea este în felul următor ce am constatat eu referitor la actorie.
Undeva până la 6-7 ani trebuie să încerce, să-l duci peste tot. De la șapte ani, dacă copilul își alege că vrea să facă actorie sau înot, iar el nu mai are chef să vină la actorie, trebuie să-i spui că tu “trebuie să mergi acolo pentru că tu te-ai băgat în chestia asta, tu trebuie să o termini, nu avem ce face”. Nu trebuie să fie învățați de mici că e foarte ușor să renunți.”,
a spus Ioana Ginghină.
Ce probleme vede Ioana Ginghină în educația oferită de anumiți părinți
Ioana Ginghină vede o problemă și la părinți, prin modul în care realizează anumite rupturi în educația copilului, atunci când chiar ei îi fac să lipsească intenționat de la anumite activități, care îl fac pe copil ulterior să își piardă interesul față de ele.
“Problema este și la părinți, pentru că părintele dacă este în trafic și nu mai are chef să îl ducă, nu îl mai duce, normal că dacă vede că părintele a chiulit data trecută, poate următoarea dată zice că nici data trecută nu l-am dus că nu ai avut tu chef, acum de ce mă duci dacă nu am eu chef. Nu ar trebui să existe fisuri din acest fel în educația copilului. Dacă stăm bine să ne gândim, noi, în generația noastră, nu suntem neapărat un exemplu foarte bun, dar noi eram crescuți cu mult mai multă