Ion Arsene, cel care de-a lungul vieţii a creat zeci de mii de instrumente muzicale vândute în toată lumea, s-a stins din viață la vârsta de 87 de ani.
Anunțul a fost făcut de Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti”, pe pagina sa de Facebook.
Originar din satul Poienarii de Muscel, comuna Juguri, județul Argeş, meşterul Arsene Ion s-a născut pe 25 decembrie 1931.
”Inspirat de cântecele tradiționale ale zonei meşterul Ion Arsene a devenit purtătorul şi interpretul lor. La formarea sa a contribuit ucenicia făcută pe lângă meşterul Pasăre Gheorghe din Ocniţa, Vâlcea”, menționează
Din anul 1970, meşterul Arsene a fost colaborator al Muzeului Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” fiind prezent la expoziţiile şi târgurile organizate aici de-a lungul anilor. Pasiunea lui a fost transmisă şi celor patru copii ai săi.
În 2002, a primit, din partea Preşedinţiei României, distincţia “Crucea naţională Serviciul Credincios, clasa a III-a”.
Citeste si: Dieta Corinei Dănilă! Cum a reuşit să slăbească 20 de kilograme
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Soţia lui Mihai Constantinescu a luat o decizie radicală! Medicii au refuzat-o categoric
I-a dăruit un fluier lui Hilary Clinton
Întors în satul natal Jugur, nu a mai stat pe gânduri, ci s-a pus imediat pe treabă.
A încercat o dată. A încercat de două ori. Şi tot aşa până când fluierul începea să prindă formă.Dacă la început de abia reuşea să facă un fluier în două săptămâni, ulterior experienţa şi dexteritatea l-au ajutat să creeze zilnic cel puţin 3-4 instrumente muzicale.
În urmă cu mai bine de 10 ani, pe când avea un stand la un târg din Bucureşti, a fost vizitat de către Hillary Clinton, căreia i-a dăruit un fluier.
După câteva luni, fosta Primă Doamnă a Americii i-a trimis o scrisoare de mulţumire.Din anul 1970, meşterul Arsene a fost colaborator al Muzeului Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” fiind prezent la expoziţiile şi târgurile organizate aici de-a lungul anilor. Pasiunea lui a fost transmisă şi celor patru copii ai săi.
În 2002, a primit, din partea Preşedinţiei României, distincţia “Crucea naţională Serviciul Credincios, clasa a III-a”.
Numele său va rămâne înscris atât în galeria celor mai talentaţi creatori de artă populară românească, cât şi în inimile celor care au avut prilejul să îl cunoască.