Istoria casei de modă Dolce & Gabbana

Istoria casei de modă Dolce & Gabbana
Istoria casei de modă Dolce & Gabbana

Află cine au fost Domenico Dolce și Stefano Gabanna și care este istoria celebrei case de modă Dolce & Gabanna.

Povestea Dolce & Gabbana a început în anul 1985, cu un debut de excepție, brand-ul fiind definit printr-un stil unic, puternic influențat de cultura italiană.

Cine au fost Domenico Dolce și Stefano Gabanna, fondatorii Dolce & Gabanna

Domenico Dolce s-a născut pe 13 septembrie 1958 în Polizzi Generosa, Sicilia.  Părinții săi au avut un bussines în domeniul modei, astfel că acesta a învățat de la o vârstă foarte fragedă secretele acestei industrii.

Partenerul său, Stefano Gabbana, s-a născut pe 14 noiembrie 1962, la Milano. Fiind pasionat de artă, acesta a studiat o perioadă destul de lungă de timp, grafica.

Cei doi titani ai modei s-au întâlnit la o casă de modă unde lucrau ca asistenți de designer.

În anul 1982, au deschis o firmă de consultanță privind designul, care a evoluat în timp, transformându-se în celebrul brand „Dolce & Gabbana”, care a debutat în anul 1985, momentul fiind marcat printr-un spectacol pe scena din Milano.

Prima lor colecție le-a adus vizibilitate în lumea fashion-ului(„Femeia adevărată"), însă cea de-a patra colecție a fost cea care le-a adus succesul. Astfel, brand-ul a devenit cunoscut la nivel internațional.

În anul 1990, Dolce și Gabanna s-au impus prin showroom-uri de lux în Japonia și SUA, unde își exportau produsele, încasările fiind neașteptat de mari.

Istoria casei de modă Dolce & Gabbana

Citeste si: Casa de modă Hermes. Povestea brandului de lux cu o istorie de aproape două secole: de la hamuri de piele pentru cai, la parfumerie si genți iconice

Dolce și Gabanna au lansat prima linie de parfumuri în 1992

În anul 1992, aceștia introduc o colecție pentru bărbați și lansează prima linie de parfumuri Dolce & Gabbana.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Sursa de inspirație a celor doi creatori se afla în imaginile culese din cinematografia anilor 1940-1950.

Pasiunea lor pentru liniile accesorizate cu brelocuri sau cristale încrustate a fost pe placul celebrităților care le-au purtat ținutele, în special la ceremonii și evenimente mondene.

În anul 1996, cu ocazia aniversării a zece ani de la înființare, a fost lansată cartea „Ten years of Dolce & Gabbana", care ilustrează cele mai importante evenimente din campania de publicitate.

Momentul de vârf în istoria acestui brand a fost reprezentat de parteneriatul încheiat cu Madonna.

Au urmat o serie de premii binemeritate, cum ar fi: „Bărbații anului", acordat de revista GW în anul 2003 și „Cei mai buni designeri internaționali", în cadrul galelor Elle Style Awards, 2004.

Istoria casei de modă Dolce & Gabbana

Citeste si: Mario Prada și istoria casei de modă Prada

 

Dolce & Gabanna se ridică în anul 2010 la o valoare de 2 miliarde de dolari

Abordând un stil tradițional și având capacitatea de a intui tendințele în materie de modă, cei doi creatori de modă ajung, în anul 2010, la o cifră de afaceri de 2 miliarde de dolari.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

În anul 2011, Dolce & Gabbana scoate pe piață noile modele de ochelari, marcați cu logo-ul D&G, bătut cu diamante, cu ramele din aur, catalogați ca fiind cei mai scumpi de pe piață, la vremea respectivă. Prețul acestora se ridică la 389.000 de dolari.

Pentru a se extinde, acest brand a asimilat și producția de accesorii din piele și produse cosmetice.

De curând, au început să producă electrocasnice de lux cu marca D&G.

Istoria casei de modă Dolce & Gabbana

Creatorii Dolce și Gabanna au format un cuplu și în viața personală

Dolce și Gabbana au avut o relație la vedere, formând un cuplu o bună perioadă de timp. Ei au locuit într-o vilă de lux în Milano, achiziționând numeroase proprietăți pe Riviera Franceză.

În anul 2003, cei doi s-au despărțit, dar au rămas parteneri de afaceri.

Stefano Gabbana a fost, în anul 2015, pe locul 28 printre cei mai bogați oameni de

afaceri italieni, cu o avere estimată la 1,56 miliarde de dolari.



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Actrita din „Tablou de familie” traieste pe picior mare! Cat plateste chiria lunara Gökçe Bahadır, pentru vila de lux in care locuieste alaturi de sotul sau

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies