Istoria croissantului. S-a inventat în formă de semilună, pentru a simboliza turcii

Istoria croissantului. S-a inventat în formă de semilună, pentru a simboliza turcii

Croissantul reprezintă unul dintre produsele de patiserie cele mai consumate. Însă știați care este istoria acestui preparat?

Aflați din rândurile următoare cine a inventat mai exact croissantul, dar și cum erau aceștia preparați în timpurile trecute. În plus, descoperiți și o rețetă de croissant cu unt absolut delicioasă, pe care cu siguranță vă va face plăcere să o preparați.

 

Cine a inventat croissantul

Primele istorisiri despre acest preparat deosebit de patiserie, croissantul, datează încă de pe vremea când turcii (1683), asediau Viena. Se spune că un patiser care lucra foarte mult timp, i-a auzit pe turci într-o noapte, cum încercau să sape un tunel sub zidurile cetății. Respectiva cetate era foarte bine apărată, prin urmare, patiserul a alertat straja orașului, care datorită acestuia, s-au putut apăra.

Strejarii au reușit să prăbușească tunelul peste turci, astfel salvând și orașul, dar eliminând și pericolul reprezentat de turci.

Patiserul respectiv care a asistat și la toate cele întâmplate, a avut o idee absolut minunată, de a coace, dintr-un foietaj, o prăjitură în forma simbolului turcilor asediatori, mai exact, în formă de semilună. S-a ales această formă, din simplul motiv de a avea senzația că mușcă din dușmani, în momentul în care concetățenii lui vor consuma aceste prăjituri.

[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Cum au luat naștere gogoșile. Inventatorul celor în formă de inel, avea vârsta de doar 16 ani

Într-o altă variantă a acestei povești, care rămâne la bătălia de la zidurile Vienei, constă în cinstea victoriei obținute, atunci când patiserii din Viena au păstrat tradiția acestui preparat special, în formă de semilună, pe care îl numeau „Kipfel”.

Acest cuvânt reprezenta denumirea germană a cuvântului semilună, care a continuat ani la rând să îl producă.

Conform maeștrilor-patiseri din prezent, există cel puțin 50 de parametri, pentru a obține un croissant cu adevărat gustos, care trebuie neapărat păstrați. Printre aceștia se numără și calitatea făinii, a untului, timpul de creștere a aluatului, fasonarea preparatului, temperatura cuptorului, durata coacerii și multe alte astfel de indicații importante.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Cine a inventat pastele. „Dacă le combinăm la o masă și cu ce trebuie, pastele devin un aliment chiar sănătos”

 

Rețeta de Croissante cu unt

Ingrediente

Veți avea nevoie de următoarele ingrediente : 10 g de drojdie uscată, 125 ml de apă călduță, 75 ml de lapte călduț, 400 g de făină, 55 g de zahăr, o linguriță de sare, 2 gălbenușuri, 40 g de unt topit, 225 g de unt rece (tăiat cuburi), 30 ml de smântână lichidă 35% sau lapte și o jumătate de linguriță de zahăr.

[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Cine a inventat BECUL. Inventatorul vindea ziare și dulciuri într-un tren din SUA

Mod de preparare

Tot ce trebuie să faceți este să începeți prin a pune într-un castron, drojdia pe care o veți dizolva în apă și laptele pe care l-ați încălzit puțin. Apoi într-un bol veți adăuga făina, zahărul, sarea, amestecul de drojdie realizat, un gălbenuș de ou și untul pe care l-ați topit. Frământați tot aluatul pentru câteva minute, până în momentul în care va deveni neted și elastic. Apoi formați din el o minge mare, pe care o veți lăsa la crescut, acoperit cu o folie alimentară, într-un loc ferit și călduț, timp de aproximativ o oră.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Cuburile de unt le veți pune între două foi de hârtie de copt, iar cu ajutorul unui sucitor, îl veți bate pentru a se aplatiza, pentru a ajunge la o grosime de aproximativ un centimetru. Untul se va pune la frigider. Apoi vom trece la frământarea aluatului crescut, doar pentru puțin timp, pentru ca mai apoi să îl punem la frigider pentru încă 30 de minute.

Pe o suprafață de lucru pe care ați pudrat-o cu făină, veți întinde apoi aluatul într-o formă dreptunghiulară, pe care o veți tăia în jumătate, pe lungime. Fiecare bucată de aluat o veți tăia în formă de triunghiuri, de aproximativ 20x10 cm. Rulați apoi triunghiurile, pe care le veți îndoi ușor, într-o formă de semilună.

Așezați cornurile într-o tavă, pe o foaie de hârtie de copt, la o mică distanță unele de altele, pentru că acestea vor crește. Timp de o oră, veți lăsa tava într-un loc cald, neacoperită, pentru ca croissantele să-și dubleze volumul. Apoi le veți unge cu un amestec de gălbenuș, smântâna lichidă și o jumătate de linguriță de zahăr. Croissantele se coc în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, timp de 25 de minute, până în momentul în care vor deveni rumene.

Rețeta de Croissante cu unt este gata și le puteți servi calde. Poftă bună!

[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Cine a inventat absorbantele. Femeile din înalta societate foloseau absorbante făcute din bureți sau blănuri de animale



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Cine a inventat Pavlova. Care este povestea din spatele acestui delicios desert

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a