Istoria Zilei Îndrăgostiților. De ce este sărbătorită Ziua Îndrăgostiților

Istoria Zilei Îndrăgostiților. De ce este sărbătorită Ziua Îndrăgostiților
Istoria Zilei Îndrăgostiților. De ce este sărbătorită Ziua Îndrăgostiților

Ziua îndrăgostiților se apropie cu pași repezi. Însă știați care este istoria acestei zile în care sărbătorim iubirea?

Aflați din rândurile următoare, care este mai exact istoria care ține de ziua îndrăgostiților, care este motivul pentru care se sărbătorește de fapt această zi a iubirii, care este legenda Sfântului Valentin, care este adevărul legat de această zi de sărbătoare, dar și cum se sărbătorește această zi in întreaga lume.

Ce este Ziua Îndrăgostiților?

istoria zilei indragostitilor
Istoria Zilei Îndrăgostiților[Sursa foto: freepik]

Ziua îndrăgostiților, sărbătoare care este cunoscută și sub numele de Sfântul Valentin, a devenit de-a lungul anilor un obicei și o zi în care toate cuplurile sărbătoresc

iubire, indiferent de vârstă. Astfel, în această zi specială se obișnuiește să se dăruiască felicitări, flori, cutii de bomboane și așa mai departe, cadouri prin intermediul cărora îndrăgostiții își exprimă afecțiunea și aprecierea față de partener. Cu toate acestea, în ciuda faptului că în zilele noastre se pune din ce în ce mai mult accent pe achiziționarea unor cadouri pentru a ne dovedi afecțiune, istoria din spatele acestei zile reprezintă cu totul și cu totul altceva.
Această sărbătoare pornește încă din Roma Antică, atunci când a fost sărbătorită inițial în Anglia Victoriană și nu este atât de romantică, precum a devenit în zilele noastre.

Citește și: 10 fapte amuzante de Ziua Îndrăgostiților care te vor face să vezi această zi specială, într-o lumină nouă

ziua indragostitilor
Istoria Zilei Îndrăgostiților[Sursa foto: freepik]

Citește și: 10 semne subtile și frumoase care îți arată că ești îndrăgostită nebunește

De ce este sărbătorită Ziua Îndrăgostiților?

Prima zi a îndrăgostiților a fost sărbătorită în anul 496 și provine în urma înființării vechiului festival roman, denumit Lupercalia, care cerem festivalul fertilității, organizat de către mai mulți preoți. La acea vreme, în cadrul activităților care aveau loc la acest festival, se sacrificau capre și un câine pentru fertilitate și purificare, iar ulterior respectivele capre erau consumate la sărbătoarea jertfei.

Cu piele animalelor sacrificate, bărbații obișnuiau să lovească într-un mod blând și jucăuș, femeile din apropierea lor, pentru a le oferi fertilitate.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

De asemenea, în cadrul acestui festival avea loc și o împerechere a bărbaților cu femeile, pe bază de loterie, mai exact, femeile tinere care erau singure își scriau pe o hârtie numele și o introduceau într-un borcan, pentru ca ulterior, bărbații tineri care erau singuri, să extragă un nume din respectivul borcan, pentru că

aceștia ulterior să formeze un cuplu și să se împerecheze în timpul acestui festival. Dacă lucrurile mergeau bine între cei 2, se forma chiar un cuplu, iar ulterior se și căsătoreau. În ciuda faptului că în zilele noastre această zi este asociată cu dragostea, în secolul al V-lea, sărbătoarea păgână a fost interzisă, pentru ca sărbătoarea să devină mult mai creștină.

sfantul valentin
Istoria Zilei Îndrăgostiților[Sursa foto: freepik]

Legenda Sfântului Valentin

În ciuda faptului că această sărbătoare a iubirii a apărut în urmă cu foarte multă vreme, încă de pe atunci Sfântul Valentin este asociat cu această sărbătoare, însă puține persoane cunosc adevărata legendă a acestuia. Se pare că la acea vreme au existat mai mulți sfinți creștini timpurii pe nume Valentine care au fost martirizați, aflându-se mai târziu că aceștia au devenit inspirația pentru ziua Sfântului Valentin.

Deși în majoritatea legendelor legate de această zi a iubirii se vorbește despre Sfântul Valentin al Romei, a mai existat și Sfântul Valentin din Terni, dar și al 3-lea Sfânt Valentin care a fost martirizat în Africa.

Astfel, atunci când vine vorba despre Sfântul Valentin al Romei, acesta a fost martirizat în secolul al III-lea sub Imperiul Roman, fiind persecutat pentru convertirea romanilor la creștinism. La acea vreme, împăratul păgân Claudius al II-lea era de părere că soldații romani ar fi mai dedicați dacă s-ar interzice căsătoria, prin urmare acesta a adoptat o lege prin intermediul căreia îi împiedica pe soldați să se căsătorească. Cu toate acestea, Sfântul Valentin a fost cel care a considerat această regulă nedreaptă, iar dat fiind acest aspect, a slujit mai mulți romani și a ajutat totodată soldații să se căsătorească în ceremonii secrete. În ciuda acestui aspect, împăratul a aflat adevărul și l-a condamnat pe acesta la moarte pentru că a încălcat regulile impuse. Înainte de a-l omorî pe acesta, Sfântul Valentin a ajutat alți prizonieri, și-a contribuit la vindecarea orbirii fiicei temnicerului, de care s-a și îndrăgostit și i-a lăsat o scrisoare de dragoste, chiar înainte ca acesta să fie omorât. Atunci când vine vorba despre Sfântul Valentin din Terni și un al 3-lea Sfânt Valentin, și aceștia sunt în continuare asociați cu istoria zilei îndrăgostiților, Valentin din Terni, fiind un preot al templului care ajuta tinerii îndrăgostiți creștinii să se căsătorească.

Istoria Zilei Îndrăgostiților[Sursa foto: freepik]

Adevărul despre Ziua Îndrăgostiților

Ziua îndrăgostiților a devenit în cele din urmă o zi de sărbătoare a dragostei în timpul secolelor XIV-XV, însă a devenit o adevărată sărbătoare în secolul al XVIII-lea atunci când cuplurile din Anglia au început să-și exprime dragostea prin intermediul cadourilor. Odată cu trecerea timpului, trimiterea de scrisori și felicitări de dragoste de ziua îndrăgostiților a început să fie din ce în ce mai populară, mai ales odată cu apariția tehnologiei, atunci când aceste felicitări se și imprima. În anul 1840, a fost introdus în Statele Unite conceptul de felicitări produse special pentru această sărbătoare, de către Esther A. Howland, care au devenit din ce în ce mai populare. Tot în acea perioadă chiar și ciocolată a început să fie asociată cu romantismul acestei zile speciale, ajungând ca în anul 1861, Richard Cadbury să introducă cutii de ciocolată în formă de inimă și să le comercializeze folosind imagini cu zeul iubirii și atracții, Cupidon.

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

valentine's day
Istoria Zilei Îndrăgostiților[Sursa foto: freepik]

Ziua Îndrăgostiților în întreaga lume

În ciuda faptului că istoria legată de ziua îndrăgostiților poate să fie destul de confuză acum că informațiile pe care le avem au crescut, însă cu toate acestea, în zilele noastre, ziua îndrăgostiților este una dintre cele mai populare sărbători, în întreaga lume. Așadar, pe tot globul se exprimă dragostea în nenumărate moduri, de ziua îndrăgostiților, fie că este vorba despre oferirea felicitărilor, cutiilor de ciocolată, florilor și așa mai departe. De asemenea, există nenumărate cupluri care le aleg în această zi a iubirii să celebreze afecțiunea prin intermediul unei cine în oraș sau gătită chiar în casă împreună.

În plus, există și anumite culturi care în această zi a îndrăgostiților își arată iubirea pentru familie și prieteni, ajungând ca elevii să împartă felicitări de ziua îndrăgostiților între ei sau către profesorii lor, în alte culturi partenerii își oferă flori și ciocolată între ei, în altele această zi a iubirii este considerată și a prieteniei, motiv pentru care oamenii aleg să-și exprime recunoștința și aprecierea și pentru prieteni și cei dragi din jurul lor, iar de asemenea, în Japonia, se pare că s-a produs o eroare de traducere la o marcă de ciocolată, ceea ce a făcut să dea naștere unui obicei în care femeile să ofere ciocolată bărbaților în această zi, inclusiv colegilor de la locul de muncă, nu în ultimul rând, se pare că în Filipine, această sărbătoare romantică este sărbătorită prin organizarea de nunți și aniversări de nunți a cuplurilor, iar nenumărate persoane aleg să facă pasul cel mare, fiind considerat a fi un gest extrem de romantic.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi în materie de relații de cuplu, cum să îți îmbunătățești relația cu partenerul tău si cu cele mai eficiente tehnici pentru a-ți dezvolta relația în mod sănătos și durabil.

Istoria Zilei Îndrăgostiților[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

10 semne subtile și frumoase care îți arată că ești îndrăgostită nebunește

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies