Iti cade parul? Foloseste miere ca sa rezolvi problema

Iti cade parul? Foloseste miere ca sa rezolvi problema

Tratamentele impotriva caderii parului, in special cele cu miere, au fost si sunt in continuare folosite pretutindeni, insa nu sunt la fel de cunoscute ca alte remedii.

 

Mierea, in combinatie cu alte ingrediente naturale sau, in unele cazuri, unele sintetice, pot face minuni in combaterea calvitiei si a caderii parului.
Datorita proprietatilor antioxidante, bactericide si fungicide, mierea este benefica pentru hidratarea si prevenirea caderii parului. Datorita unui masaj cu acest produs apicol, firul de par este intarit de la radacina iar caderea parului este minimizata. Este de ajutor pentru cei care au un inceput de calvitie si ca tratament pentru alopecie, afectiuni ce apar atat la barbati, cat si la femei.
Cauze ale caderii parului
Exista multe cauze de cadere a parului, insa activitatea microbiana la radacina firului de par si uscarea excesiva a scalpului sunt doua dintre cauzele majore. Utilizarea mierii poate fi foarte utila in tratarea acestor probleme.
Un sistem imunitar slabit poate fi, de asemenea, un motiv major ce are ca efect caderea parului, mai ales in urma unei rani sau a unei boli.
In astfel de cazuri, mierea este de ajutor, insa se intrebuinteaza in mod diferit. Este important sa determinam cu exactitate care este cauza ce a dus la aparitia acestei probleme.
Caderea parului din cauza activitatii microbiene la nivelul scalpului
Firele de par, in special radacina, capteaza praf in cursul zilei, iar acesta mizerie acumulata asigura un mediu propice ideal pentru dezvoltarea microbilor si a unor ciuperci care slabesc radacinile firelor de par. Drept urmare, parul va incepe sa cada. Proprietatile antimicrobiene si antifungice date de miere pot fi foarte benefice, iar tot ce trebuie sa faci este sa masezi usor pielea capului cu oricare dintre urmatoarele amestecuri – fie folosesti mierea ca atare (grija la sursa de unde o procuri), fie amesteci miere si suc de lamaie (in proportie egala, 2 linguri) sau poti sa alegi o combinatie de miere si uleiuri esentiale (sunt recomandate urmatoarele: rozmarin, jojoba, chiparos, lavanda, arbore de ceai, lemn de cedru, patchouli, portocala, lamaie, grapefruit sau camfor –2 linguri de miere si 1-2 picaturi din oricare dintre aceste
uleiuri esentiale).
Sursa: Curademiere.ro

Mierea, in combinatie cu alte ingrediente naturale sau, in unele cazuri, unele sintetice, pot face minuni in combaterea calvitiei si a caderii parului.

Datorita proprietatilor antioxidante, bactericide si fungicide, mierea este benefica pentru hidratarea si prevenirea caderii parului. Datorita unui masaj cu acest produs apicol, firul de par este intarit de la radacina iar caderea parului este minimizata. Este de ajutor pentru cei care au un inceput de calvitie si ca tratament pentru alopecie, afectiuni ce apar atat la barbati, cat si la femei.Cauze ale caderii parului

Exista multe cauze de cadere a parului, insa activitatea microbiana la radacina firului de par si uscarea excesiva a scalpului sunt doua dintre cauzele majore. Utilizarea mierii poate fi foarte utila in tratarea acestor probleme.

Un sistem imunitar slabit poate fi, de asemenea, un motiv major ce are ca efect caderea parului, mai ales in urma unei rani sau a unei boli. In astfel de cazuri, mierea este de ajutor, insa se intrebuinteaza in mod diferit. Este important sa determinam cu exactitate care este cauza ce a dus la aparitia acestei probleme.

Caderea parului din cauza activitatii microbiene la nivelul scalpului

Firele de par, in special radacina, capteaza praf in cursul zilei, iar acesta mizerie acumulata asigura un mediu propice ideal pentru dezvoltarea microbilor si a unor ciuperci care slabesc radacinile firelor de par. Drept urmare, parul va incepe sa cada. Proprietatile antimicrobiene si antifungice date de miere pot fi foarte benefice, iar tot ce trebuie sa faci este sa masezi usor pielea capului cu oricare dintre urmatoarele amestecuri – fie folosesti mierea ca atare (grija la sursa de unde o procuri), fie amesteci miere si suc de lamaie (in proportie egala, 2 linguri) sau poti sa alegi o combinatie de miere si uleiuri esentiale (sunt recomandate urmatoarele: rozmarin, jojoba, chiparos, lavanda, arbore de ceai, lemn de cedru, patchouli, portocala, lamaie, grapefruit sau camfor –2 linguri de miere si 1-2 picaturi din oricare dintre aceste uleiuri esentiale).

Sursa: Curademiere.ro

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

 

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat