Sangerarea nazala apare de obicei in urma unei fracturi, a scobitului in nas, dar si ca urmare a alergiilor nazale, gripei si racelii.
Daca vrei sa opresti rapid sangerarea nazala, incearca sfaturile urmatoare, care s-au dovedit a fi extrem de eficiente:
1. Aplica presiune in locul potrivit
Pentru a impiedica scurgerea sangelui in gat, intinde-te si apleaca-ti capul putin in fata. Sufla nasul usor ca sa indepartezi cheagurile de sange care ar putea fi prezente. Foloseste degetul aratator si cel mare pentru a presa partea moale a nasului imediat sub cartilagiu si mentine apasarea pentru aproximativ 10 minute.
2. Fa o compresa
Fa o compresa prin rularea unui tifon rezistent sau a unei batiste de bumbac. Plaseaza compresa in gura, intre gingii si buza de sus, imediat sub „radacina” nasului, si mentine-o acolo pentru aproximativ 10 minute. Daca te deranjeaza ruloul plasat in gura, ia un nasture sau o moneda si apasa-l cu degetul peste buza superioara (intre buze si nas), si tine-le acolo pentru aproximativ 10 minute.
3. Compresele reci
Pune un cub de gheata sau o compresa rece pe latura narii care sangereaza. Mentine-o catva timp, atat timp cat poti indura, apoi fa o pauza si repeta procedura. Aplicarea unei comprese reci ingusteaza vasele de sange si, astfel, se opreste sangerarea. Sprayul nazal are un efect similar, determinand constrictia vaselor de sange.
Masuri de prevenire:
– Nu folosi in exces aerul conditionat, deoarece acesta usuca mucoasa nazala.
– Ia suplimente de vitamina C, pentru ca aceasta vitamina intareste vasele de sange si protejeaza mucoasele.
– Bea multe lichide. Apa hidrateaza corpul si mucoasele.
– Umezeste mucoasa nazala prin inhalatii regulate, dimineata si inainte de culcare; aspira solutie salina si clateste-ti nasul. Mucoasa nazala trebuie sa fie salina si umeda.
-
Sursa: Secretele.com, autor Cristian Iacov
Daca vrei sa opresti rapid sangerarea nazala, incearca sfaturile urmatoare, care s-au dovedit a fi extrem de eficiente:
1. Aplica presiune in locul potrivit
Pentru a impiedica scurgerea sangelui in gat, intinde-te si apleaca-ti capul putin in fata. Sufla nasul usor ca sa indepartezi cheagurile de sange care ar putea fi prezente.
Foloseste degetul aratator si cel mare pentru a presa partea moale a nasului imediat sub cartilagiu si mentine apasarea pentru aproximativ 10 minute.
2. Fa o compresa Fa o compresa prin rularea unui tifon rezistent sau a unei batiste de bumbac. Plaseaza compresa in gura, intre gingii si buza de sus, imediat sub „radacina” nasului, si mentine-o acolo pentru aproximativ 10 minute. Daca te deranjeaza ruloul plasat in gura, ia un nasture sau o moneda si apasa-l cu degetul peste buza superioara (intre buze si nas), si tine-le acolo pentru aproximativ 10 minute.
3. Compresele reci Pune un cub de gheata sau o compresa rece pe latura narii care sangereaza. Mentine-o catva timp, atat timp cat poti indura, apoi fa o pauza si repeta procedura. Aplicarea unei comprese reci ingusteaza vasele de sange si, astfel, se opreste sangerarea. Sprayul nazal are un efect similar, determinand constrictia vaselor de sange.
Masuri de prevenire: – Nu folosi in exces aerul conditionat, deoarece acesta usuca mucoasa nazala.
– Ia suplimente de vitamina C, pentru ca aceasta vitamina intareste vasele de sange si protejeaza mucoasele.
– Bea multe lichide. Apa hidrateaza corpul si mucoasele.
– Umezeste mucoasa nazala prin inhalatii regulate, dimineata si inainte de culcare; aspira solutie salina si clateste-ti nasul. Mucoasa nazala trebuie sa fie salina si umeda.-
Sursa:
Secretele.com, autor Cristian Iacov
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro
Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro