Îți dorești să păstrezi proprietățile fructelor și legumelor? Nu le mai depozita în frigider

Îți dorești să păstrezi proprietățile fructelor și legumelor? Nu le mai depozita în frigider
Îți dorești să păstrezi proprietățile fructelor și legumelor? Nu le mai depozita în frigider

Când vine vorba de păstrarea alimentelor, primul lucru la care ne gândim este frigiderul.

Ei bine, ce poate nu știați este că păstrarea unor legume și fructe în frigider duce la pierderea conținutului de vitamine din acestea.

Aceste fructe și legume își pierd din proprietăți dacă sunt depozitate în frigider.

Banane. În cazul bananelor, frigul este inamicul numărul unu al acestora. Coaja bananelor este lipsită de apărare în fața frigului devenind neagră. Pe lângă acest aspect, frigul stopează și procesul de coacere al bananelor.

Fasole uscată. Fasolea poate duce o viață lungă atâta timp cât este depozitată într-un loc ferit de razele soarelui și uscat. Dacă aceasta este băgată la frigider, umiditatea îi va veni de hac. Boabele de fasole vor absorbi apa și astfel se vor strica mult mai repede.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Usturoi. Nu este de mirare că depozitarea usturoiului în frigider este de nedorit. Mirosul puternic al acestuia se poate răspândi cu ușurință peste celelalte alimente. De asemenea, la fel ca în cazul boabelor de fasole și usturoiul este sensibil la umiditate. Acesta poate mucegăii.

Pepene. Pepenele este, clar, cel mai iubit aliment vara. Pentru ca acesta să-și mențină cea mai bună aromă, dar și pentru a nu-și pierde antioxidanții este necesar să fie păstrat la temperatura camerei.

Numai în cazul în care este tăiat, pepenele trebuie păstrat în frigider.

Citeste si: Mihaela Bilic răstoarnă tot ceea ce ştiam despre alimentaţie: "Micul dejun e un moft"

Citeste si: REȚETĂ BRIOȘE. Desert sănătos și delicios: Brioșe cu morcovi și ananas. Au doar 193 de calorii

Citeste si: DIETA cu fasole verde recomandată de antrenorul de lifestyle si nutriție Cori Grămescu

Roșii. Roșiile păstrate la rece se pot înmuia și vor începe să se strice. Ceea ce înseamnă că nu mai pot fi consumate, o risipă totală.

Odată contaminate cu germeni, pot provoca toxiinfecții alimentare, dar și alte afecțiuni. De aceea, depozitarea fructelor și legumelor trebuie respectată cu strictețe.



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Mitul puiului de tara – este acesta mai sanatos?

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies