Iti lasi copilul sa stea mult in fata televizorului? Uite cat rau ii faci

Iti lasi copilul sa stea mult in fata televizorului? Uite cat rau ii faci
Iti lasi copilul sa stea mult in fata televizorului? Uite cat rau ii faci

Un studiu desfasurat pe durata a 30 de ani in Marea Britanie a aratat ca acei copii care isi petrec serile uitandu-se la televizor au sanse foarte mari ca la maturitate sa aiba un stil de viata sedentar si probleme de sanatate, precum diabetul.

Pentru multi parinti este foarte usor sa ia copilul si sa il aseze pe o canapea in fata televizorului, pentru a-l tine ocupat, dar oamenii de stiinta avertizeaza ca astfel ajuta la inducerea unui obicei care ii va urmari pe micuti pe toata durata vietii, potrivit Mediafax.

Studiul efectuat de cercetatori din Marea Britanie, cu o durata de 30 de ani arata ca modalitatea de petrecere a timpului liber in perioada copilariei poate influenta sanatatea individului in perioada maturitatii.

Astfel, copiii care petrec mult timp in fata televizorului vor deveni, cel mai probabil, adulti sedentari.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

"(Descoperirile, n.r.) au implicatii serioase in ceea ce priveste practica si programele de sanatate publica. Cercetarea sugereaza ca interventiile necesare pentru reducerea timpului petrecut in fata televizorului trebuie sa fie tintite asupra copiilor si a parintilor lor.

Astfel de initiative ar putea nu numai sa-i ajute pe copiii din prezent, ci si sa reduca timpul petrecut in fata ecranului in cazul generatiilor viitoare. Acest lucru ar aduce foarte multe beneficii, studiul aratand ca privitul la televizor este asociat cu alte comportamente cu risc legat de sanatate, cum ar fi consumul de alimente cu continut energetic foarte ridicat si fumatul", a declarat profesorul Mark Hamer, expert in sanatate publica.

"Privitul la televizor pe perioade lungi de timp este legat de riscul de imbolnavire de diabet de tipyl II si maladii cardiovasculare", a mai precizat Mark Hamer.

Studiul s-a bazat pe informatiile obtinute in cadrul programului "1970 British Cohort Study", care contine o cantitate uriasa de date colectate de la mii de persoane nascute in aceeasi saptamana in 1970.



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Motivul pentru care Lidia Fecioru nu își face planuri și cum se desfășoară o zi din viața ei. „Pe mine nu mă lasă destinul acesta să nu am vreo lecție. Puteam să mi le fac la 25”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Anunțul transmis de organizatorii Mall-urilor bucureştene în urma avertizărilor meteorologice: "Locurile din parcare sunt disponibile GRATUIT"

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Soţ si soţie, rivali pe podeaua de la “The Floor”

A fost împușcat la ieșirea din sediul unei televiziuni


Cookies