Picante, dulci si lipicioase, aceste aripioare de pui sunt o alegere excelenta pentru un pranz cu fetele.
Timp de pregatire: 10 minute
Timp de gatire: 40 minute
Grad de dificultate: Usor
Portii: 6 (doua aripioare per portie)
Calorii per portie: 344
Ingrediente
12 aripioare de pui
O lingura si jumatate de ulei de floarea soarelui
O lingura de seminte de susan, prajite
2 cepe verzi, taiate marunt
4 linguri de otet de orez
3 linguri de sos de soia
5 linguri de zahar brun
O bucata de 2,5 cm de ghimbir, curatat si dat pe razatoare
O lingura si jumatate de sos de chilli picant
4 linguri de ketchup
Mod de preparare
1.
Lasa la inmuiat 12 bete pentru frigarui timp de 10 minute. Pentru a face sosul, pune otetul si sosul de soia intr-o cana. Incalezeste zaharul cu o lingura de apa intr-o tigaie mica pana cand acesta s-a dizolvat, apoi amestecat pana cand incepe sa aiba o culoare de caramel. Adauga otetul si soia. Redu caldura si lasa sa fiarba cateva minute, apoi adauga restul ingredientelor pentru sos, amesteca bine si gateste pentru inca 5 minute, pana cand este gros.
Pune deoparte.
2. Aprinde gratarul sau seteaza grill-ul de la cuptor la calduremedie. Taie varfurile aripilor depui, apoi indreapta-le, astfel incat sa poti introduce betele pentru frigarui pe lungime. Freaca pielea cu ulei si condimenteaza. Gateste aripile pe gratar sau pe grill timp de 10 minute pe fiecare parte, pana cand puiul s-a patruns iar pielea este aurie si crocanta,
3.
Pune frigaruile pe o farfurie marie. Pune doua doua treimi din sos intr-un vas. Folosind o pensula, imbraca fiecare frigaruie cu sos, apoi pune-le din nou pe grillsi mai gateste timp de 3 minute, pana cand sosul incepe sa se caramelizeze.
4. Transfera frigaruile pe o farfurie. Reincalzeste sosul ramas, adaugand putina apa daca e nevoie, apoi pune-l peste frigarui. Adauga semintele de susan si ceapa verde.
Sursa: bbcgoodfood.com
Timp de pregatire: 10 minute
Timp de gatire: 40 minute
Grad de dificultate: Usor
Portii: 6 (doua aripioare per portie)
Calorii per portie: 344
Ingrediente
12 aripioare de pui
O lingura si jumatate de ulei de floarea soarelui
O lingura de seminte de susan, prajite
2 cepe verzi, taiate marunt
Pentru sos
4 linguri de otet de orez
3 linguri de
sos de soia
5 linguri de zahar brun
O bucata de 2,5 cm de ghimbir, curatat si dat pe razatoare
O lingura si jumatate de sos de chilli picant
4 linguri de ketchup
Mod de preparare 1. Lasa la inmuiat 12 bete pentru frigarui timp de 10 minute. Pentru a face sosul, pune otetul si sosul de soia intr-o cana.
Incalezeste zaharul cu o lingura de apa intr-o tigaie mica pana cand acesta s-a dizolvat, apoi amestecat pana cand incepe sa aiba o culoare de caramel. Adauga otetul si soia. Redu caldura si lasa sa fiarba cateva minute, apoi adauga restul ingredientelor pentru sos, amesteca bine si gateste pentru inca 5 minute, pana cand este gros. Pune deoparte.
2. Aprinde gratarul sau seteaza grill-ul de la cuptor la calduremedie.
Taie varfurile aripilor depui, apoi indreapta-le, astfel incat sa poti introduce betele pentru frigarui pe lungime. Freaca pielea cu ulei si condimenteaza. Gateste aripile pe gratar sau pe grill timp de 10 minute pe fiecare parte, pana cand puiul s-a patruns iar pielea este aurie si crocanta,
3. Pune frigaruile pe o farfurie marie. Pune doua doua treimi din sos intr-un vas. Folosind o pensula, imbraca fiecare frigaruie cu sos, apoi pune-le din nou pe grillsi mai gateste timp de 3 minute, pana cand sosul incepe sa se caramelizeze.
4. Transfera frigaruile pe o farfurie. Reincalzeste sosul ramas, adaugand putina apa daca e nevoie, apoi pune-l peste frigarui. Adauga semintele de susan si ceapa verde.
Sursa:
bbcgoodfood.com Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro
Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro