Alina Laufer iti prezinta un desert perfect pentru aceasta toamna.
Ingrediente
2 cani felii subtiri de prune
2 oua mari
2 cani faina alba
1 cana zahar
1/2 cana lapte
1/4 cana unt moale sau ulei
2 lingurite praf de copt
1 lingurita esenta de vanilie
1/4 lingurita scortisoara macinata
1/2 lingurita sare
1 lingurita suc de lamaie
Incingeti cuptorul la treapta 4 (170C). Ungeti cu unt 12-14 forme de briose si pudrati-le cu faina (daca nu folositi forme de hartie).
Taiati prunele felii subtiri, stropiti-le cu lamaie, pudrati-le cu scortisoara si amestecati-le usor.Bateti spuma, cu mixerul, untul, ouale, sarea, vanilia si zaharul.
Cerneti impreuna faina si praful de copt. Peste amestecul de unt, adaugati faina, alternand cu lapte; bateti cu mixerul la viteza medie, atat cat e nevoie sa se omogenizeze, nu mai mult.
Turnati aluatul in forme, dar fara sa le umpleti pana sus.
In fiecare forma, infigeti felii de prune, cu coaja in sus.
Lasati sa se coaca cca 30 min.
Ingrediente
2 cani felii subtiri de prune
2 oua mari
2 cani faina alba
1 cana zahar
1/2 cana lapte
1/4 cana unt moale sau ulei
2 lingurite praf de copt
1 lingurita esenta de vanilie
1/4 lingurita scortisoara macinata
1/2 lingurita sare
1 lingurita suc de lamaie
Mod
de preparare
Incingeti cuptorul la treapta 4 (170C). Ungeti cu unt 12-14 forme de briose si pudrati-le cu faina (daca nu folositi forme de hartie).Taiati prunele felii subtiri, stropiti-le cu lamaie, pudrati-le cu scortisoara si amestecati-le usor.Bateti spuma, cu mixerul, untul, ouale, sarea, vanilia si zaharul.
Cerneti impreuna faina si praful de copt. Peste amestecul de unt, adaugati faina, alternand cu lapte; bateti cu mixerul la viteza medie, atat cat e nevoie sa se omogenizeze, nu mai mult. Turnati
aluatul in forme, dar fara sa le umpleti pana sus. In fiecare forma, infigeti felii de prune, cu coaja in sus.Lasati sa se coaca cca 30 min.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro