Iti plac croissantele? Invata sa prepari unul delicios cu unt!

Iti plac croissantele? Invata sa prepari unul delicios cu unt!
Iti plac croissantele? Invata sa prepari unul delicios cu unt!

Chef Doru Serban de la "Draga mea prietena" a pregatit croissante cu unt!

 

Costul estimativ pentru opt persoane este de 40 de lei.
Ingrediente
500 g faina
60 g zahar pudra
50 ml lapte
250 ml apa rece
25 g drojdie proaspata
O jumatate lingurita sare
100 g unt moale
250 g unt rece
Un ou pentru uns deasupra
Mod de
preparare
Se amesteca faina cernuta bine impreuna cu zaharul, laptele, drojdia, sare, untul moale si apa, adaugata treptat.
Se face un aluat tare ca de paine ce se ruleaza in forma de dreptunghi si se da la rece timp de cateva ore.
In acest timp, untul rece se pune intre doua folii de plastic si se ruleaza cam jumatate ca dimensiune fata de aluat, si se baga la frigider sau chiar la congelator.
Dupa cateva ore se scoate de la rece aluatul, se aseaza peste el untul (in mijloc) si se impaturesc marginile peste unt.
Se ruleaza bine cu sucitorul apoi se impatureste iar in trei si se ruleaza aluatul.
Se mai impatureste si ruleaza de inca doua ori astfel incat sa avem straturi de unt si aluat cam 70 la numar.
Se intinde pentru ultima oara si se taie aluatul in triunghiuri.
Se ruleaza triunghiurile ca un cornulet de la partea lata catre varf si se lasa putin la caldura.
Se ung cu ou si se baga la cuptorul incins la 180°C timp de 20 minute.

Costul estimativ pentru opt persoane este de 40 de lei.



Ingrediente


500 g faina
60 g zahar pudra
50 ml lapte
250 ml apa rece
25 g drojdie proaspata
O jumatate lingurita sare
100 g unt moale
250 g unt rece
Un ou pentru uns deasupra

Mod de preparare


Se amesteca faina cernuta bine impreuna cu zaharul, laptele, drojdia, sare, untul moale si apa, adaugata treptat.


Se face un aluat tare ca de paine ce se ruleaza in forma de dreptunghi si se da la rece timp de cateva ore.

In acest timp, untul rece se pune intre doua folii de plastic si se ruleaza cam jumatate ca dimensiune fata de aluat, si se baga la frigider sau chiar la congelator.

Dupa cateva ore se scoate de la rece aluatul, se aseaza peste el untul (in mijloc) si se impaturesc marginile peste unt. Se
ruleaza bine cu sucitorul apoi se impatureste iar in trei si se ruleaza aluatul. 

Se mai impatureste si ruleaza de inca doua ori astfel incat sa avem straturi de unt si aluat cam 70 la numar.

Se intinde pentru ultima oara si se taie aluatul in triunghiuri.Se ruleaza triunghiurile ca un cornulet de la partea lata catre varf si se lasa putin la caldura. 

Se ung cu ou si se baga la cuptorul incins la 180°C timp de 20 minute.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

 



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies