Iti plac croissantele? Invata sa prepari unul delicios cu unt!

Iti plac croissantele? Invata sa prepari unul delicios cu unt!

Chef Doru Serban de la "Draga mea prietena" a pregatit croissante cu unt!

 

Costul estimativ pentru opt persoane este de 40 de lei.
Ingrediente
500 g faina
60 g zahar pudra
50 ml lapte
250 ml apa rece
25 g drojdie proaspata
O jumatate lingurita sare
100 g unt moale
250 g unt rece
Un ou pentru uns deasupra
Mod de preparare
Se amesteca faina cernuta bine impreuna cu zaharul, laptele, drojdia, sare, untul moale si apa, adaugata treptat.
Se face un aluat tare ca de paine ce se ruleaza in forma de dreptunghi si se da la rece timp de cateva ore.
In acest timp, untul rece se pune intre doua folii de plastic si se ruleaza cam jumatate ca dimensiune fata de aluat, si se baga la frigider sau chiar la congelator.
Dupa cateva ore se scoate de la rece aluatul, se aseaza peste el untul (in mijloc) si se impaturesc marginile peste unt.
Se ruleaza bine cu sucitorul apoi se impatureste iar in trei si se ruleaza aluatul.
Se mai impatureste si ruleaza de inca doua ori astfel incat sa avem straturi de unt si aluat cam 70 la numar.
Se intinde pentru ultima oara si se taie aluatul in triunghiuri.
Se ruleaza triunghiurile ca un cornulet de la partea lata catre varf si se lasa putin la caldura.
Se ung cu ou si se baga la cuptorul incins la 180°C timp de 20 minute.

Costul estimativ pentru opt persoane este de 40 de lei.



Ingrediente


500 g faina
60 g zahar pudra
50 ml lapte
250 ml apa rece
25 g drojdie proaspata
O jumatate lingurita sare
100 g unt moale
250 g unt rece
Un ou pentru uns deasupra

Mod de preparare


Se amesteca faina cernuta bine impreuna cu zaharul, laptele, drojdia, sare, untul moale si apa, adaugata treptat.

Se face un aluat tare ca de paine ce se ruleaza in forma de dreptunghi si se da la rece timp de cateva ore.

In acest timp, untul rece se pune intre doua folii de plastic si se ruleaza cam jumatate ca dimensiune fata de aluat, si se baga la frigider sau chiar la congelator.

Dupa cateva ore se scoate de la rece aluatul, se aseaza peste el untul (in mijloc) si se impaturesc marginile peste unt. Se ruleaza bine cu sucitorul apoi se impatureste iar in trei si se ruleaza aluatul. 

Se mai impatureste si ruleaza de inca doua ori astfel incat sa avem straturi de unt si aluat cam 70 la numar.

Se intinde pentru ultima oara si se taie aluatul in triunghiuri.Se ruleaza triunghiurile ca un cornulet de la partea lata catre varf si se lasa putin la caldura. 

Se ung cu ou si se baga la cuptorul incins la 180°C timp de 20 minute.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

 



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat