Iti plac eclerurile? Pregateste unele cu crema de lamaie!

Iti plac eclerurile? Pregateste unele cu crema de lamaie!
Iti plac eclerurile? Pregateste unele cu crema de lamaie!

Alina Laufer iti spune cum se prepara un ecler care se topeste in gura.

 

Ingrediente
Ingrediente pentru choux:
125 ml lapte
125 ml apa
150 g faina
100 g unt
4 oua mari sau 5 oua medii
Ingrediente pentru crema:
500 ml lapte
3 oua
60 g faina
100 g zahar
Coaja de la o lamaie
Frisca
lichida (optional)
Mod de preparare
Aluat
Puneti la fiert, intr-o cratita, laptele, apa ,untul si un praf de sare.
Cand laptele a inceput sa fiarba, turnati faina si amestecati puternic, pt a nu face cocoloase.
Cand aluatul s-a mai racit, incorporati ouale, pe rand, unul dupa celalalt, amestecand.
Dupa ce ati incorporat toate ouale, asezati intr-o punga, cu un spritz.
Crema
Puneti la fiert laptele, cu coaja de lamaie. Intr-un castron bateti ouale impreuna cu zaharul si faina. Turnati peste laptele fierbinte, amestecand, pt a nu se forma cocoloase.
Lasati sa fiarba, amestecand continuu, ca sa nu se prinda. Dupa ce crema a fiert, asezati-o intr-un castron si puneti o folie de plastic pe suprafata cremei.
Daca doriti,dupa ce s-a racit, puteti sa-i adaugati 100 ml frisca lichida si sa o bateti putin cu mixerul.
Umpleti eclerele cu ajutorul unui spritz sau taiati-le pe jumatate si umpleti-le cu lingura. Pudrati cu  zahar pudra.

Ingrediente

Ingrediente pentru choux:

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

125 ml lapte
125 ml apa
150 g faina
100 g unt
4 oua mari

sau 5 oua medii

Ingrediente pentru crema:

500 ml lapte
3 oua
60 g faina
100 g zahar
Coaja de la o lamaie
Frisca lichida (optional)

Mod de preparare

Aluat

Puneti la fiert, intr-o cratita, laptele, apa ,untul si un praf de sare.

Cand laptele a inceput sa fiarba, turnati faina si amestecati puternic, pt a nu face cocoloase. 


Cand aluatul s-a mai racit, incorporati ouale, pe rand, unul dupa celalalt, amestecand.

Dupa ce ati incorporat toate ouale, asezati intr-o punga, cu un spritz.

Crema

Puneti la fiert laptele, cu coaja de lamaie. Intr-un castron bateti ouale impreuna cu zaharul si faina. Turnati peste laptele fierbinte, amestecand, pt a nu se forma cocoloase. 

Lasati sa fiarba, amestecand continuu, ca sa nu se prinda.

Dupa ce crema a fiert, asezati-o intr-un castron si puneti o folie de plastic pe suprafata cremei.

Daca doriti,dupa ce s-a racit, puteti sa-i adaugati 100 ml frisca lichida si sa o bateti putin cu mixerul.

Umpleti eclerele cu ajutorul unui spritz sau taiati-le pe jumatate si umpleti-le cu lingura. Pudrati cu  zahar pudra.

 



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies