Iti plac fructele de mare? Prepara cea mai delicioasa reteta de paste cu midii!

Iti plac fructele de mare? Prepara cea mai delicioasa reteta de paste cu midii!
Iti plac fructele de mare? Prepara cea mai delicioasa reteta de paste cu midii!

Adauga putina pudra de curry iar gustul va deveni mult mai bun!

 

Timp de pregatire: 10 minute
Timp de gatire: 15 minute
Grad de dificultate: Usor
Portii: 2
Calorii per portie: 586
Ingrediente
140g spaghetti
1 lingura de unt
1 ceapa, taiata marunt
2 linguri de pudra de curry
2 catei de usturoi, taiati subtire
500g de midii proaspete, curatate si verificare
100ml vin alb uscat amestecat cu 50ml de apa
4 linguri de smantana grasa
o mana de coriandru sau patrunjer, taiata grosier
Mod de preparare
1. Fierbe pastele in apa sarata, conform instructiunilor de pe pachet. Intre timp, incalzeste o tigaie mare. Topeste untul si adauga ceapa.
Acopera si gateste la foc mediu pentru aproximativ 7 minute, pana cand se inmoaie sau pana cand devine aurie. Adauga pudra de curry si usturoiul si gateste pentru inca un minut.
2. Mareste focul si adauga midiile in tigaie. Pune vinul, apoi acopera cu un capac etans. Gateste timp de 5 minute la temperatura ridicata, amestecand din cand in cand, pana cand midiile sunt larg deschise.
Arunca midiile care nu s-au deschis, apoi scoate-le pe cele bune din tigaie si pune-le de o parte. Scurge pastele cand sunt gata.
3. Pune smanatana in sosul de la midii si fierbe timp de 30 de minute la foc mare, sau pana cand sosul devine subtire. Gusta si verifica daca este nevoie de sare si piper. Pune midiile inapoi in cratita, adauga coriandrul si pastele si amesteca bine.
Serveste in vase mari.
Sursa: bbcgoodfood.com

Timp de pregatire: 10 minute
Timp de gatire: 15 minute
Grad de dificultate: Usor
Portii: 2
Calorii per portie: 586

Ingrediente

140g spaghetti
1 lingura de unt
1 ceapa, taiata marunt
2 linguri de pudra de curry
2 catei de usturoi, taiati subtire
500g de midii proaspete, curatate si verificare
100ml vin alb uscat amestecat cu 50ml de apa
4

linguri de smantana grasa
o mana de coriandru sau patrunjer, taiata grosier

Mod de preparare

1. Fierbe pastele in apa sarata, conform instructiunilor de pe pachet. Intre timp, incalzeste o tigaie mare. Topeste untul si adauga ceapa. Acopera si gateste la foc mediu pentru aproximativ 7 minute, pana cand se inmoaie sau pana cand devine aurie. Adauga pudra de curry si usturoiul si gateste pentru inca un minut.


2. Mareste focul si adauga midiile in tigaie. Pune vinul, apoi acopera cu un capac etans. Gateste timp de 5 minute la temperatura ridicata, amestecand din cand in cand, pana cand midiile sunt larg deschise. Arunca midiile care nu s-au deschis, apoi scoate-le pe cele bune din tigaie si pune-le de o parte. Scurge pastele cand sunt gata.

3. Pune smanatana in sosul de la midii si fierbe timp de 30 de minute la foc mare, sau pana cand sosul devine subtire.
Gusta si verifica daca este nevoie de sare si piper. Pune midiile inapoi in cratita, adauga coriandrul si pastele si amesteca bine. Serveste in vase mari.

Sursa: bbcgoodfood.com

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

 



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Cine este actorul care dă viață personajului principal Serhan Soysalan, din noul serial „Inimă rebelă”. Publicul l-a cunoscut deja pe Yurdaer Okur în producția „Secrete de familie”, în care a jucat rolul Procurorului Turgut Ali

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies