Fructele tale preferate nu sunt intotdeauna disponibile in fiecare anotimp, insa acest lucru nu inseamna ca trebuie sa renunti la ele.
Daca nu gasesti fructele tale preferate in varianta proaspata, ai la dispozitie mai multe posibilitati in care le poti consuma. Un nou studiu publicat in "Journal of the Science of Food Agriculture" a descoperit ca piersicile proaspete si cele la conserva au acelasi nivel de antioxidanti, folati si vitaminele A, C si E.
Iata care sunt cele mai bune alternative pentru fructele proaspete.
Uscate- de multe ori sunt mai bogate in fibre decat variantele proaspete si sunt o sursa instantanee de energie. Insa sunt bogate in zahar, asa ca ai grija sa nu exagerezi cand le mananci.
Piure- cauta unele ce contin pulpa de fructe 100% si care nu sunt bogate in fructoza, sirop sau conservanti.
Coji- aceste bucatele uscate si crocante ar putea avea zahar adaugat, insa atat timp cat nu sunt cel mai important ingredient, pot inlocui cu succes bomboanele.
Inghetate- Cateodata, aceasta varianta este mai sanatoasa si bogata in nutrienti decat cea proaspata.
Sursa: womenshealthmag.com
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro