Cercetatorii au descoperit un nou beneficiu al consumului de fructe oleaginoase.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
In urma unui studiu american, specialistii au ajuns la concluzia ca un consum constant, dar moderat de migdale reduce riscul de a suferi de infarct sau de diabet, fara sa-ti pui silueta in pericol.
Oamenii de stiinta sustin faptul ca persoanele care mananca de 2-3 ori pe zi nuci, migdale sau alune de padure isi mentin in limite normale nivelul zaharului din sange, reducandu-si atfel riscul de a suferi de diabet.
Totodata, un consum constant de nuci sau alte fructe oleaginoase reduc nivelul trigliceridelor, un tip de grasimi care cresc riscul de aparitie a bolilor cardiovasculare.
In plus, fructele oleaginoase sunt o sursa importanta de grasimi bune si carbohidrati sanatosi. Astfel, vei fi mai putin tentata sa consumi alimente bogate in calorii „goale”.