Pe langa usurinta cu care se prepara, oul are calitati nutritive care nu sunt deloc de neglijat.
Pline de proteine si nutrienti, ouale ar trebui sa se regaseasca in dieta noastra zilnica, de trei ori pe saptamana.
Usor de preparat, sunt de fiecare data la indemana cand avem nevoie de o gustare usoara. Consumate la micul dejun, ajuta la procesul de slabire, oferind satietate.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Cercetatorii au descoperit inca un beneficiu al consumului de oua: ar putea preveni pierderea memoriei si ar putea micsora riscul de aparitie a dementei.
Datorita continutului ridicat de luteina si zeaantina, ouale ar putea mentine sistemul nervos sanatos, mai ales in cazul persoanelor in varsta. Acesti doi compusi ajuta si la mentinerea aspectului sanatos al pielii si la mentinerea sanatoasa a vederii.
Cu toate acestea, rezultatele studiului nu sunt finale, iar cercetatorii vor mai face cercetari in aceasta privinta.