Prepara si tu aceasta reteta delicioase cu piersici. Iata de ce ingrediente ai nevoie.
Ingrediente:
220 g unt nesărat, topit şi răcit, plus o lingură de unt pentru uns
6 ouă mari, la temperatura camerei
2 linguri de lapte, la temperatura camerei
270 g zahăr, plus încă 50 g
260 g făină
2 linguriţe praf de copt
un sfert de linguriţă de sare
160 ml lichior de piersici
8 piersici, fără coajă, tăiate în
sferturi
230 g frişcă lichidă
65 g zahăr farin
o linguriţă esenţă de vanilie
Mod de preparare:
Cuptorul se preîncălzeşte la 190 de grade Celsius. Se unge un vas de Jena (22×33) cm cu unt.
Ouăle se bat spumă cu laptele.
Se adaugă 270 g de zahăr şi se amestecă, folosind un mixer, până când ouăle se deschid la culoare.
Separat, făina se amestecă bine cu praful de copt şi sarea. Amestecul se încorporează treptat în spuma de ou, apoi se adaugă untul topit şi se omogenizează.
Aluatul se toarnă în vasul de Jena şi se coace 30 de minute, până când devine auriu.
Când este gata, se scoate şi se răceşte pe un grătar.
Între timp, 50 g zahăr se amestecă bine cu lichiorul de piersici. Se adaugă piersicile tăiate şi se lasă să-şi ia aroma cel puţin 15 minute, la temperatura camerei. Din când în când, piersicile se întorc.
Frişca se bate cu zahărul farin şi esenţa de vanilie până se întăreşte.
Prăjitura se taie şi se serveşte cu piersici însiropate şi frişcă.
Sursa: feellikecooking.ro
Ingrediente:
220 g unt nesărat, topit şi răcit, plus o lingură de unt pentru uns
6 ouă mari, la temperatura camerei
2 linguri de lapte, la temperatura camerei
270 g zahăr, plus încă 50 g
260 g făină
2 linguriţe praf de copt
un sfert de linguriţă de sare
160 ml lichior de piersici
8 piersici, fără coajă, tăiate în sferturi
230 g frişcă lichidă
65 g zahăr farin
o linguriţă esenţă de vanilie
Mod de preparare:
Cuptorul se preîncălzeşte la 190 de grade Celsius. Se unge un vas de Jena (22×33) cm cu unt.
Ouăle se bat spumă cu laptele. Se adaugă 270 g de zahăr şi se amestecă, folosind un mixer, până când ouăle se deschid la culoare.
Separat, făina se amestecă bine cu praful de copt şi sarea. Amestecul se încorporează treptat în spuma de ou, apoi se adaugă untul topit şi se omogenizează.
Aluatul se toarnă în vasul de Jena şi se coace 30 de minute, până când devine auriu. Când este gata, se scoate şi se răceşte pe un grătar.
Între timp, 50 g zahăr se amestecă bine cu lichiorul de piersici. Se adaugă piersicile tăiate şi se lasă să-şi ia aroma cel puţin 15 minute, la temperatura camerei. Din când în când, piersicile se întorc.
Frişca se bate cu zahărul farin şi esenţa de vanilie până se întăreşte. Prăjitura se taie şi se serveşte cu piersici însiropate şi frişcă.
Sursa: feellikecooking.ro
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citește și: Akif nu mai are mult de trăit. Ce se întâmplă în episodul de azi al serialului turcesc „Totul pentru familia mea”? Vezi online live episodul de marți, 24 septembrie, începând cu ora 20:00- kanald.ro
Citește și: A fost găsit mort, legat la mâini și cu o pungă neagră pe cap. Tânărul de 23 de ani din Călărași și-ar fi pus capăt zilelor după ce și-a pierdut tatăl într-un incendiu- stirilekanald.ro