Fisticul este un aliat al sanatatii pentru ca are un continut bogat in fibre, proteine, vitamine si minerale. De asemenea fisticul este renumit pentru cantitatea mare de antioxidanti pe care o are. Uite cateva aspecte interesante pe care trebuie sa le stii despre acest aliment.
Cel mai important producator de fistic din lume este SUA. Aceasta tara a surclasat Iranul in 2010 la exportul de fistic.
Fisticul are mai putine calorii decat alunele. De asemenea studiile arata ca daca il cumperi cu tot cu coaja, consumi o cantitate mai mica de fistic decat daca l-ai procura fara coaja.
Fisticul contine o cantitate mare de potasiu care ajuta la scaderea nivelului de cortizol, hormonul stresului.
Consumul regulat de fistic scade nivelul colesterolului si reduce riscul de cancer. Acizii grasi esentiali pe care acest fruct ii contine ajuta la combaterea concentratiei de colesterolului din sange si reduce riscul de boli cardiovasculare. De asemenea carotenoidele si luteina sunt antioxidanti care lupta impotriva celulor canceroase.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Fisticul este o sursa excelenta de vitamina E, esentiala pentru protectia pielii impotriva radicalilor liberi.
Datorita faptului ca este bogat in fibre, fisticul ajuta tranzitul intestinal.
Luteina si zeaxantina sunt doua substante continute de acest fruct care iti protejeaza vederea si reduce riscul de degenerescenta maculara, o afectiune care duce la orbire.