Iti place inghetata? Uite unde sa o savurezi in aceasta vara!

Iti place inghetata? Uite unde sa o savurezi in aceasta vara!
Iti place inghetata? Uite unde sa o savurezi in aceasta vara!

Iubitorii de inghetata stiu ca o gelaterie traditionala se recunoaste dupa aroma de vanilie, la fel cum stiu ca cei mai priceputi in mixarea perfecta a aromelor pentru o inghetata sunt italienii.

Astfel, Bucurestiul are de putina vreme o noua gelaterie artizanala italiana, Gran Gelato Artigianale, deschisa in Calea Floreasca nr. 91/111.

Gelateria Gran Gelato este ideea lui Gianfranco Toniolo, care in 1992 a deschis un magazin artizanal in Portogruaro, un oras din provincia Venetia, cu dorinta de a face un  produs folosind doar materii prime de inalta calitate, totul intr-un mod cat se poate de traditional, inclusiv prin mixarea manuala a ingredientelor.

In retetele sale, Gianfranco Toniolo foloseste doar ingrediente naturale, cum ar fi lapte si fructe proaspete, cacao de cea mai buna calitate, alune de padure din Piemont, fistic selectat Bronte si multe alte ingrediente, in functie de sezon.

Ca orice om pasionat de munca sa, dupa multe sacrificii si eforturi zilnice de a imbunatati  produsul, rezultatele au aparut, numarul de clienti de toate varstele devenind din ce in ce mai mare.

Dupa succesul din Italia, Gianfranco Toniolo si fiul sau, Alessandro Toniolo, au decis sa deschida in 2013 si in Romania, la Bucuresti, o gelaterie stradala cu atelier pentru producerea de inghetata cu retete traditionale italiene. Rezultatele au inceput sa apara si la Bucuresti, in lunile de vara avand aproximativ 500-600 de clienti pe zi si mai mult de 1000 de clienti in weekend, iar media de doua cupe/client.

Astfel, familia Toniolo a decis sa deschida o a doua locatie dedicata inghetatei, cea de pe Calea Floreasca nr. 91/111.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

„Am crescut cu pasiunea pentru inghetata si cu aceasta curiozitate de a amesteca aromele cu fructele pentru a obtine gusturi si texturi noi. Practic, in atelierul de productie din Bucuresti experimentam zilnic noi sortimente de inghetata pentru ca noi chiar credem ca avem o cultura a inghetatei.

Mai mult decat atat, clientii sunt cei care ne inspira pentru ca de multe ori ei sunt cei care ne intreaba de gusturi descoperite in vacantele lor in Italia si pe care vor sa le regaseasca si aproape de casa. De aceea, s-a creat o retea fidela de clienti care revin la noi tocmai pentru autenticitatea gustului,” povesteste Alessandro Toniolo despre business-ul sau.

In prezent, meniul gelateriei contine peste 40 de sortimente de inghetata, care difera in fiecare zi.

De asemenea, inghetata se prepara zilnic, iar sortimentele pe care le gasiti in cele doua locatii difera in functie de materia prima de sezon. Printre cele mai comandate sortimente sunt Fior di Latte, Vaniglia, Pistacchio, Frutti di Bosco, Limone.

Spatiul inedit din Calea Floreasca are un design viu colorat dar totodata suficient de elegant incat sa te proiecteze intr-un local italian, totul fiind in aromie cu fructele de sezon si sortimentele de inghetata artizanala.

Ca orice bistro italian veritabil, cafeaua si cocktailurile pe baza de Aperol sunt prezente in meniu, precum si aperitive din bucataria traditionala italiana, aduse direct din tara de origine.

Foto: Radu Badoiu



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Actrita din „Tablou de familie” traieste pe picior mare! Cat plateste chiria lunara Gökçe Bahadır, pentru vila de lux in care locuieste alaturi de sotul sau

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies