Iubitorii de inghetata stiu ca o gelaterie traditionala se recunoaste dupa aroma de vanilie, la fel cum stiu ca cei mai priceputi in mixarea perfecta a aromelor pentru o inghetata sunt italienii.
Astfel, Bucurestiul are de putina vreme o noua gelaterie artizanala italiana, Gran Gelato Artigianale, deschisa in Calea Floreasca nr. 91/111.
Gelateria Gran Gelato este ideea lui Gianfranco Toniolo, care in 1992 a deschis un magazin artizanal in Portogruaro, un oras din provincia Venetia, cu dorinta de a face un produs folosind doar materii prime de inalta calitate, totul intr-un mod cat se poate de traditional, inclusiv prin mixarea manuala a ingredientelor.
Ca orice om pasionat de munca sa, dupa multe sacrificii si eforturi zilnice de a imbunatati produsul, rezultatele au aparut, numarul de clienti de toate varstele devenind din ce in ce mai mare.
Dupa succesul din Italia, Gianfranco Toniolo si fiul sau, Alessandro Toniolo, au decis sa deschida in 2013 si in Romania, la Bucuresti, o gelaterie stradala cu atelier pentru producerea de inghetata cu retete traditionale italiene. Rezultatele au inceput sa apara si la Bucuresti, in lunile de vara avand aproximativ 500-600 de clienti pe zi si mai mult de 1000 de clienti in weekend, iar media de doua cupe/client.
Astfel, familia Toniolo a decis sa deschida o a doua locatie dedicata inghetatei, cea de pe Calea Floreasca nr. 91/111.Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
„Am crescut cu pasiunea pentru inghetata si cu aceasta curiozitate de a amesteca aromele cu fructele pentru a obtine gusturi si texturi noi.
Practic, in atelierul de productie din Bucuresti experimentam zilnic noi sortimente de inghetata pentru ca noi chiar credem ca avem o cultura a inghetatei. Mai mult decat atat, clientii sunt cei care ne inspira pentru ca de multe ori ei sunt cei care ne intreaba de gusturi descoperite in vacantele lor in Italia si pe care vor sa le regaseasca si aproape de casa. De aceea, s-a creat o retea fidela de clienti care revin la noi tocmai pentru autenticitatea gustului,” povesteste Alessandro Toniolo despre business-ul sau.In prezent, meniul gelateriei contine peste 40 de sortimente de inghetata, care difera in fiecare zi. De asemenea, inghetata se prepara zilnic, iar sortimentele pe care le gasiti in cele doua locatii difera in functie de materia prima de sezon. Printre cele mai comandate sortimente sunt Fior di Latte, Vaniglia, Pistacchio, Frutti di Bosco, Limone.
Spatiul inedit din Calea Floreasca are un design viu colorat dar totodata suficient de elegant incat sa te proiecteze intr-un local italian, totul fiind in aromie cu fructele de sezon si sortimentele de inghetata artizanala.
Foto: Radu Badoiu