Iubitorii de inghetata stiu ca o gelaterie traditionala se recunoaste dupa aroma de vanilie, la fel cum stiu ca cei mai priceputi in mixarea perfecta a aromelor pentru o inghetata sunt italienii.
Astfel, Bucurestiul are de putina vreme o noua gelaterie artizanala italiana, Gran Gelato Artigianale, deschisa in Calea Floreasca nr. 91/111.
Gelateria Gran Gelato este ideea lui Gianfranco Toniolo, care in 1992 a deschis un magazin artizanal in Portogruaro, un oras din provincia Venetia, cu dorinta de a face un produs folosind doar materii prime de inalta calitate, totul intr-un mod cat se poate de traditional, inclusiv prin mixarea manuala a ingredientelor.
Ca orice om pasionat de munca sa, dupa multe sacrificii si eforturi zilnice de a imbunatati produsul, rezultatele au aparut, numarul de clienti de toate varstele devenind din ce in ce mai mare.
Dupa succesul din Italia, Gianfranco Toniolo si fiul sau, Alessandro Toniolo, au decis sa deschida in 2013 si in Romania, la Bucuresti, o gelaterie stradala cu atelier pentru producerea de inghetata cu retete traditionale italiene. Rezultatele au inceput sa apara si la Bucuresti, in lunile de vara avand aproximativ 500-600 de clienti pe zi si mai mult de 1000 de clienti in weekend, iar media de doua cupe/client.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
„Am crescut cu pasiunea pentru inghetata si cu aceasta curiozitate de a amesteca aromele cu fructele pentru a obtine gusturi si texturi noi.
In prezent, meniul gelateriei contine peste 40 de sortimente de inghetata, care difera in fiecare zi. De asemenea, inghetata se prepara zilnic, iar sortimentele pe care le gasiti in cele doua locatii difera in functie de materia prima de sezon. Printre cele mai comandate sortimente sunt Fior di Latte, Vaniglia, Pistacchio, Frutti di Bosco, Limone.
Spatiul inedit din Calea Floreasca are un design viu colorat dar totodata suficient de elegant incat sa te proiecteze intr-un local italian, totul fiind in aromie cu fructele de sezon si sortimentele de inghetata artizanala. Ca orice bistro italian veritabil, cafeaua si cocktailurile pe baza de Aperol sunt prezente in meniu, precum si aperitive din bucataria traditionala italiana, aduse direct din tara de origine.
Foto: Radu Badoiu