Marineaza file de porc in soia si serveste-l cu un dressing picant. Poti inlocui porcul cu macrou.
Timp de pregatire: 20 de minute
Timp de gatire: 25 de minute
Plus marinarea
Grad de dificultate: Usor
Portii: 4
Calorii per portie: 329
Ingrediente
500 de grame de file de porc, taiat fasii
O legatura mica de coriandru proaspat pentru servire
O legatura mica de mente pentru servire
Pentru marinada
doua
linguri de sos de soia
un catel de usturoi, zdrobit
o lingura de zahar muscovado light
Pentru dressing
100 de grame de agrise, spalate si curatate
2 linguri de zahar auriu
un ardei iute rosu, maruntit
doua linguri de ulei de masline
o lingura de sos de peste
Pentru salata
O jumatate de
castravete, taiata in cubulete mici
6 cepe verzi, taiate pe lungime
100 de grame de ridichii, taiate in jumatati
Mod de preparare
1. Amesteca ingredientele pentru marinada intr-un bol sau o punga pentru mancare. Taie carnea de porc in doua bucati, cresteaz-o de cateva ori, apoi las-o sa se odihneasca in marinada pentru cel putin 30 de minute sau pana la 24 de ore.
2. Fa dressingul pentru salata dinainte. Taie marunt agrisele intr-un procesor de mancare sau cu mana. Adauga zaharul si ardeiul iute intr-o tigaie cu o lingura de apa. Incalzeste pana cand zaharul se dizolva, lasa la racit, apoi adauga agrisele si tot sucul lasat de ele. La temperatura mica, amesteca uleiul si sosul de peste. Raceste.
3. Cand esti gata de gatit, porneste gratarul sau incalzeste tigaia.
Scurge excesul de marinada din carnea de porc, apoi lasa la gratar pentru 20-25 de minute, in functie de cat de groasa este carnea. Nu praji prea tare. Lasa carnea sa se linisteasca pe o farfurie timp de 5 minute, in timp ce imparti ingredientele pentru salata in patru farfurii. Taie apoi carnea in bucati. Pune-o deasupra salatei, apoi adauga cate doua linguri de dressing si ierburi.
Timp de pregatire: 20 de minute
Timp de gatire: 25 de minute
Plus marinarea
Grad de dificultate: Usor
Portii: 4
Calorii per portie: 329
Ingrediente
500 de grame de file de porc, taiat fasii
O legatura mica de coriandru proaspat pentru servire
O legatura mica de mente pentru servire
Pentru marinada
doua linguri de sos de soia
un catel de usturoi, zdrobit
o lingura de zahar muscovado light
Pentru dressing 100 de grame de agrise, spalate si curatate
2 linguri de zahar auriu
un ardei iute rosu, maruntit
doua linguri de ulei de masline
o lingura de sos de peste
Pentru salata O jumatate de castravete, taiata in cubulete mici
6 cepe verzi, taiate pe lungime
100 de grame de ridichii, taiate in jumatati
Mod de preparare 1.
Amesteca ingredientele pentru marinada intr-un bol sau o punga pentru mancare. Taie carnea de porc in doua bucati, cresteaz-o de cateva ori, apoi las-o sa se odihneasca in marinada pentru cel putin 30 de minute sau pana la 24 de ore.
2. Fa dressingul pentru salata dinainte. Taie marunt agrisele intr-un procesor de mancare sau cu mana. Adauga zaharul si ardeiul iute intr-o tigaie cu o lingura de apa.
Incalzeste pana cand zaharul se dizolva, lasa la racit, apoi adauga agrisele si tot sucul lasat de ele. La temperatura mica, amesteca uleiul si sosul de peste. Raceste.
3. Cand esti gata de gatit, porneste gratarul sau incalzeste tigaia. Scurge excesul de marinada din carnea de porc, apoi lasa la gratar pentru 20-25 de minute, in functie de cat de groasa este carnea. Nu praji prea tare. Lasa carnea sa se linisteasca pe o farfurie timp de 5 minute, in timp ce imparti ingredientele pentru salata in patru farfurii. Taie apoi carnea in bucati. Pune-o deasupra salatei, apoi adauga cate doua linguri de dressing si ierburi.
Sursa: bbcgoodfood.com
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro
Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro