Stii deja ca o dieta in care consumi multa mancare fast food iti poate da silueta si sanatatea peste cap.
In plus, mancarea fast food iti creste tensiunea, colesterolul, riscul de a face diabet, boli de inima, cancer si nu numai.
Noi cercetari spun acum ca problemele nu se opresc aici. Daca ai o dieta bogata in grasimi iti poti afecta ADN-ul in mod iremediabil, iar aceste gene pot fi mostenite de copiii tai, spune studiul pubicat in "Nutrition Journal".
Oamenii de stiinta au hranit soarecii cu alimente bogate in gasimi.
Apoi au descoperit ca urmasii acestor soareci au un risc mai mare de alergii alimentare decat soarecii cu parinti ce au avut o dieta normala.
"Soarecii care au avut risc mare de a se imbolnavi nu au mancat niciodata mancare nesanatoasa, doar parintii lor au facut-o. Din pacate, acest lucru inseamna ca nu exista posibilitatea de a manca un numar sanatos de calorii daca toare caloriile tale vin din junk food", spune Ian Myles, autorul studiului.
"Ceea ce mancam face ca unele gene sa fie afectate si sa fie transmise copiilor nostri", continua medicul. Aceste schimbari i-ar putea face pe urmasi mai sensibili la boli autoimune, alergii si raspunsuri anormale la infectii.
Sursa: shape.com
In plus, mancarea fast food iti creste tensiunea, colesterolul, riscul de a face diabet, boli de inima, cancer si nu numai.
Noi cercetari spun acum ca problemele nu se opresc aici. Daca ai o dieta bogata in grasimi iti poti afecta ADN-ul in mod iremediabil, iar aceste gene pot fi mostenite de copiii tai, spune studiul pubicat in "Nutrition Journal". Oamenii de stiinta au hranit soarecii cu alimente bogate in gasimi. Apoi au descoperit ca urmasii acestor soareci au un risc mai mare de alergii alimentare decat soarecii cu parinti ce au avut o dieta normala.
"
Soarecii care au avut risc mare de a se imbolnavi nu au mancat niciodata mancare nesanatoasa, doar parintii lor au facut-o. Din pacate, acest lucru inseamna ca nu exista posibilitatea de a manca un numar sanatos de calorii daca toare caloriile tale vin din junk food", spune Ian Myles, autorul studiului.
"
Ceea ce mancam face ca unele gene sa fie afectate si sa fie transmise copiilor nostri", continua medicul.
Aceste schimbari i-ar putea face pe urmasi mai sensibili la boli autoimune, alergii si raspunsuri anormale la infectii.
Sursa:
shape.com Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro