Iti place pestele? Prepara-l la cuptor cu fenicul si condimente geniale!

Iti place pestele? Prepara-l la cuptor cu fenicul si condimente geniale!
Iti place pestele? Prepara-l la cuptor cu fenicul si condimente geniale!

Acest fel de mancare isi are originile in Sicilia, unde aromele si fructele uscate din Arabia se intalnesc cu peste proaspat si legumele din Mediterana.

 

Timp de pregatire: 15 minute
Timp de gatire: 50 minute
Grad de dificultate: Usor
Portii: 4
Calorii per portie: 489
Ingrediente
2 bulbi de fenicul, taiati fin
1 ceapa mare, taiata fin
3 linguri de ulei de masline extra virgin, plus extra pentru stropit
2 lamai, una cu coaja curatata si apoi stoarsa, una taiata in felii
200g
couscous
Cateva frunze de sofran
250ml de supa de pui sau de legume
2 pesti mari sau 4 pesti mici intregi, curatati
O legatura mica de marar, taiat marunt
250g de rosii mici, taiate pe jumatate
2 linguri de muguri de pin prajiti
1 lingura de coacaze
Mod de preparare
1.
Incalzeste cuptorul la 200 de grade sau gaz 6. Pune fenicului si ceapa intr-o tigaie mare, pune doua linguri de ulei, o lingura de zeama de lamaie si asezoneaza. Gateste timp de 20 de minute, pana cand se inmoaie si sunt aproape caramelizate. Intre timp, pune couscous-ul intr-un vas mediu. Amesteca sofranul si supa, pune peste couscous si acopera cu o folie alimentara.
2.
Spala pestele cu apa rece pe dinafara si inauntru, apoi lasa-l sa se usuce. Taie adanc pe parti, asezoneaza cu sare, piperi si coaja de lamaie. Dupa 10 minute, amesteca couscous-ul cu o furculita si adauga doua linguri de suc de lamaie, restul de coaja de lamaie, mararul, o lingura de muguri de pin si asezoneaza. Pune couscous-ul in cavitatile ficarui peste, lasand restul pentru mai tarziu.
3.
Pune rosiile si coacazele intr-o tava. Asaza peste deasupra si pune la cuptor timp de 30 de minute.
4. Adauga restul de muguri de pin, apoi serveste peste direct din tava, cu felii de lamaie.
Sursa: bbcgoodfood.com

Timp de pregatire: 15 minute
Timp de gatire: 50 minute
Grad de dificultate: Usor
Portii: 4
Calorii per portie: 489

Ingrediente

2 bulbi de fenicul, taiati fin
1 ceapa

mare, taiata fin
3 linguri de ulei de masline extra virgin, plus extra pentru stropit
2 lamai, una cu coaja curatata si apoi stoarsa, una taiata in felii
200g couscous
Cateva frunze de sofran
250ml de supa de pui sau de legume
2 pesti mari sau 4 pesti mici intregi, curatati
O legatura mica de marar, taiat marunt
250g de rosii mici, taiate pe jumatate
2 linguri de muguri de pin prajiti
1 lingura de coacaze

Mod de preparare

1.
Incalzeste cuptorul la 200 de grade sau gaz 6. Pune fenicului si ceapa intr-o tigaie mare, pune doua linguri de ulei, o lingura de zeama de lamaie si asezoneaza. Gateste timp de 20 de minute, pana cand se inmoaie si sunt aproape caramelizate. Intre timp, pune couscous-ul intr-un vas mediu. Amesteca sofranul si supa, pune peste couscous si acopera cu o folie alimentara.

2. Spala pestele cu apa rece pe dinafara si inauntru, apoi lasa-l sa se usuce.
Taie adanc pe parti, asezoneaza cu sare, piperi si coaja de lamaie. Dupa 10 minute, amesteca couscous-ul cu o furculita si adauga doua linguri de suc de lamaie, restul de coaja de lamaie, mararul, o lingura de muguri de pin si asezoneaza. Pune couscous-ul in cavitatile ficarui peste, lasand restul pentru mai tarziu.

3. Pune rosiile si coacazele intr-o tava. Asaza peste deasupra si pune la cuptor timp de 30 de minute. 

4. Adauga restul de muguri de pin, apoi serveste peste direct din tava, cu felii de lamaie. 

Sursa: bbcgoodfood.com

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

 

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Actrita din „Tablou de familie” traieste pe picior mare! Cat plateste chiria lunara Gökçe Bahadır, pentru vila de lux in care locuieste alaturi de sotul sau

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies