Iti place pestele? Prepara-l la cuptor cu fenicul si condimente geniale!

Iti place pestele? Prepara-l la cuptor cu fenicul si condimente geniale!

Acest fel de mancare isi are originile in Sicilia, unde aromele si fructele uscate din Arabia se intalnesc cu peste proaspat si legumele din Mediterana.

 

Timp de pregatire: 15 minute
Timp de gatire: 50 minute
Grad de dificultate: Usor
Portii: 4
Calorii per portie: 489
Ingrediente
2 bulbi de fenicul, taiati fin
1 ceapa mare, taiata fin
3 linguri de ulei de masline extra virgin, plus extra pentru stropit
2 lamai, una cu coaja curatata si apoi stoarsa, una taiata in felii
200g couscous
Cateva frunze de sofran
250ml de supa de pui sau de legume
2 pesti mari sau 4 pesti mici intregi, curatati
O legatura mica de marar, taiat marunt
250g de rosii mici, taiate pe jumatate
2 linguri de muguri de pin prajiti
1 lingura de coacaze
Mod de preparare
1.
Incalzeste cuptorul la 200 de grade sau gaz 6. Pune fenicului si ceapa intr-o tigaie mare, pune doua linguri de ulei, o lingura de zeama de lamaie si asezoneaza. Gateste timp de 20 de minute, pana cand se inmoaie si sunt aproape caramelizate. Intre timp, pune couscous-ul intr-un vas mediu. Amesteca sofranul si supa, pune peste couscous si acopera cu o folie alimentara.
2. Spala pestele cu apa rece pe dinafara si inauntru, apoi lasa-l sa se usuce. Taie adanc pe parti, asezoneaza cu sare, piperi si coaja de lamaie. Dupa 10 minute, amesteca couscous-ul cu o furculita si adauga doua linguri de suc de lamaie, restul de coaja de lamaie, mararul, o lingura de muguri de pin si asezoneaza. Pune couscous-ul in cavitatile ficarui peste, lasand restul pentru mai tarziu.
3.
Pune rosiile si coacazele intr-o tava. Asaza peste deasupra si pune la cuptor timp de 30 de minute.
4. Adauga restul de muguri de pin, apoi serveste peste direct din tava, cu felii de lamaie.
Sursa: bbcgoodfood.com

Timp de pregatire: 15 minute
Timp de gatire: 50 minute
Grad de dificultate: Usor
Portii: 4
Calorii per portie: 489

Ingrediente

2 bulbi de fenicul, taiati fin
1 ceapa mare, taiata fin
3 linguri de ulei de masline extra virgin, plus extra pentru stropit
2 lamai, una cu coaja curatata si apoi stoarsa, una taiata in felii
200g couscous
Cateva frunze de sofran
250ml de supa de pui sau de legume
2 pesti mari sau 4 pesti mici intregi, curatati
O legatura mica de marar, taiat marunt
250g de rosii mici, taiate pe jumatate
2 linguri de muguri de pin prajiti
1 lingura de coacaze

Mod de preparare

1. Incalzeste cuptorul la 200 de grade sau gaz 6. Pune fenicului si ceapa intr-o tigaie mare, pune doua linguri de ulei, o lingura de zeama de lamaie si asezoneaza. Gateste timp de 20 de minute, pana cand se inmoaie si sunt aproape caramelizate. Intre timp, pune couscous-ul intr-un vas mediu. Amesteca sofranul si supa, pune peste couscous si acopera cu o folie alimentara.

2. Spala pestele cu apa rece pe dinafara si inauntru, apoi lasa-l sa se usuce. Taie adanc pe parti, asezoneaza cu sare, piperi si coaja de lamaie. Dupa 10 minute, amesteca couscous-ul cu o furculita si adauga doua linguri de suc de lamaie, restul de coaja de lamaie, mararul, o lingura de muguri de pin si asezoneaza. Pune couscous-ul in cavitatile ficarui peste, lasand restul pentru mai tarziu.

3. Pune rosiile si coacazele intr-o tava. Asaza peste deasupra si pune la cuptor timp de 30 de minute. 

4. Adauga restul de muguri de pin, apoi serveste peste direct din tava, cu felii de lamaie. 

Sursa: bbcgoodfood.com

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat