Pasionatii de pizza ar putea sa dezbata despre topping-ul unei pizza, insa nu pot sa nu recunoasca faptul ca cea mai buna parte a ei este branza.
Branza de pe pizza trebuie sa fie aurie, sa aiba un gust bun si un grad bun de elasticitate.
Acum, oamenii de stiinta au descoperit care este cea mai buna combinatie de branzeturi care asigura cantitatea optima de elasticitate si aroma.
Se pare ca o combinatie de mozzarella si cheddar este perfecta pentru orice tip de pizza.
Cercetatorii de la Unviersitatea din Auckland au evaluat mai multe tipuri de branzeturi- mozarella, cheddar, edam, emmental, gruyere- pentru a vedea modul in care se topesc.
Apoi au evaluat modul in care compozitia si textura branzeturile au afectat cat de bine s-au rumenit si s-au topit.
Elasticitatea, continutul de grasime, umezeala, activitatea apei, temperatura de tranzitie, toate influenteaza culoarea uniforma a branzeturilor, se explica in studiu.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro