Daca a venit primavara, tarabele pietelor se umplu cu legume si fructe sanatoase si pline de vitamine pe care trebuie sa incepi sa le consumi. O salata buna pentru pranz este cea cu sfecla rosie si portocale.
"De cand ma stiu mi-a placut combinatia dulce-sarat. Si tocmai pe aceasta combinatie se bazeaza si aceasta salata de rucola cu sfecla rosie, branza de capra si felii delicate de portocala. Dressingul salatei e simplitatea intruchipata, ca si salata de altfel, dar echilibreaza gustul atat de bine incat e absolut necesar. Recunosc ca a fost pentru prima data cand am gatit sfecla si altfel decat in ciorba sau clasica salata cu hrean si mi-a placut.
Ingrediente:
2 maini bune de rucola
1 sfecla medie
1 portocala
cateva frunze de patrunjel
branza de capra
2 linguri ulei de masline
1 lingura otet balsamic
2 linguri suc de portocale
sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Spalati sfecla rosie bine apoi infasurati-o in folie de aluminiu si coaceti-o in cuptor pana se inmoaie.
Pentru dressing, amestecati uleiul de masline, otetul balsamic si sucul de portocale intr-un borcan mic. Adaugati sare si piper dupa gust apoi puneti capacul si agitati bine pana obtineti un dressing cremos.
Puneti rucola pe o farfurie apoi distribuiti deasupra cuburile de sfecla, feliile de portocala, cuburile de branza si cateva frunze de patrunjel proaspat. Garnisiti cu dressing din belsug", a scris Adrian Hadean pe blogul sau.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro