Nu este un aliment de sezon, dar asta nu inseamna ca nu putem incepe in orice anotimp o dieta cu spanac congelat sau la conserva.
Spanacul este o sursa de energie si un aliment satios, asa ca poate fi un aliat de nadejde in curele de slabire. În general, regimurile bogate in legume fortifica organismul prin vitaminele si mineralele pe care le contin si il ajuta sa se mentina sanatos, insa dieta cu spanac are si reale proprietati terapeutice.
Reduce riscul de cancer
"Putem pierde destul de usor in greutate daca adoptam o dieta bazata pe spanac, dar, in acelasi timp, acest aliment are si proprietatea de a diminua riscul de
aparitie a cancerului si de a normaliza valorile tensiunii arteriale. Indiferent daca il vom mânca proaspat, congelat sau din conserva, beneficiile sunt aceleasi", explica dr. Laurentiu Luca, directorul Clinicii PULS.
Mentine sanatatea oaselor si a inimii
Benefic pentru buna functionare a inimii, spanacul ne protejeaza si de boli precum artrita sau osteoporoza. Acesta contine vitaminele A, K, C si complexul B, dar si minerale precum magneziu, mangan, fier si potasiu, astfel incât este principalul inamic al anemiei si al bolilor cardiovasculare.
"Ideal este sa asociem spanacul cu alimente bogate in vitamina C pentru ca altfel exista riscul ca acidul oxalic pe care il contine sa impiedice organismul sa absoarba fierul si calciul", recomanda dr. Luca.
Când se recomanda cura cu spanac
- Stari de convalescenta
- Efort fizic intens
- Stari de epuizare psihica
- Pancreatita cronica
- Anemie
- Probleme cu tiroida
Spanacul este o sursa de energie si un aliment satios, asa ca poate fi un aliat de nadejde in curele de slabire. În general, regimurile bogate in legume fortifica organismul prin vitaminele si mineralele pe care le contin si il ajuta sa se mentina sanatos, insa dieta cu spanac are si reale proprietati terapeutice.
Reduce riscul de cancer
"Putem pierde destul de usor in greutate daca adoptam o dieta bazata pe spanac, dar, in acelasi timp, acest aliment are si proprietatea de a diminua riscul de aparitie a cancerului si de a
normaliza valorile tensiunii arteriale. Indiferent daca il vom mânca proaspat, congelat sau din conserva, beneficiile sunt aceleasi", explica dr. Laurentiu Luca, directorul Clinicii PULS.
Mentine sanatatea oaselor si a inimii Benefic pentru buna functionare a inimii, spanacul ne protejeaza si de boli precum artrita sau osteoporoza. Acesta contine vitaminele A, K, C si complexul B, dar si minerale precum magneziu, mangan, fier si potasiu, astfel incât este principalul inamic al anemiei si al bolilor cardiovasculare.
"Ideal este sa asociem spanacul cu alimente bogate in vitamina C pentru ca altfel exista riscul ca acidul oxalic pe care il contine sa impiedice organismul sa absoarba fierul si calciul", recomanda dr. Luca.
Când se recomanda cura cu spanac
- Stari de convalescenta
- Efort fizic intens
- Stari de epuizare psihica
- Pancreatita cronica
- Anemie
- Probleme cu tiroida
Sursa:
ZiarulRing.ro Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro