Îţi plimbi copilul cu premergătorul? Medicii sunt de părere că este o greşeală! Vezi de ce!

Îţi plimbi copilul cu premergătorul? Medicii sunt de părere că este o greşeală! Vezi de ce!
Îţi plimbi copilul cu premergătorul? Medicii sunt de părere că este o greşeală! Vezi de ce!

Îţi plimbi copilul cu premergătorul? Medicii sunt de părere că este o greşeală!

Copiii mici care se deplasează cu premergătorul sau cu rotobilul pot avea de suferit, întrucât aceste instrumente le pot compromite dezvoltarea neuro-motorie. Acesta este unul din cele mai citite subiecte dezbătute recent de Ela Crăciun pe blogul ei. Vedeta a dezvoltat această temă la cererea cititorilor săi și a apelat la medici pentru a afla în ce mod le poate afecta acest tip de dispozitiv micuților dezvoltarea.

Citeste si: Biluțe de biscuiți cu vișine. Desertul copilăriei în doi timpi și trei mișcări

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Am stat de vorbă și cu Prof. CFM Principal dr. Caciulan Elena, Președinte al Federației Române a Asociațiilor de Kinetoterapie.
Noi credem că îi asigurăm siguranța, dar îi compromitem dezvoltarea neuro-motorie.

Atunci când un copilaș stă în premergător, picioarele lui nu ating solul întotdeauna, pentru că musculatura spatelui nu are un tonus muscular adecvat, ținând cont de vârsta copilului și în felul acesta îi afectăm creșterea.
Avem iluzia de independență pentru copil, dar atunci când jucăriile cad pe sol, în jurul lui, el nu va mai putea să le adune; nu are posibilitatea să iasă din acest dispozitiv atunci când este obosit și nu mai are disponibilitatea să mai rămână în acest aparat.
De asemenea, îi va da copilului o imagine greșită a mersului, nefiind mijlocul pentru andrenarea mersului. Copilul nu poate să își transfere greutatea de pe un picior pe altul și astfel, va fi privat de alternanța de sprijin. Nu va învăța niciodată să se echilibreze pentru că atunci când va fi obosit se va așeza în scăunelul din premergător.

Îţi plimbi copilul cu premergătorul? "Copilul nu își va folosi membrele superioare și centura scapulară"

Stând în premergător, este împiedicat să profite de toată bogăția de experiențe de pe sol pentru că pe sol copilul poate să descopere mediul într-un fel unic, poate să-și dezvolte acel reflex de agățare care este atât de important pentru că îl va ajuta mai târziu să scrie bine, îl va ajuta să exploreze mediul, să se reechilibreze, va știi să se apere. În premergător, copilul nu își va folosi membrele superioare și centura scapulară (structură osoasă inelară incompletă, formată din cele două clavicule și scapule (omoplați), care susține membrele superioare libere, legându-le de trunchi.)

și nu va avea dezvoltat reflexul de apărare, pentru că reflexul de apărare va exista dacă lucrăm mult pe acest reflex de agățare. Dacă îl punem totuși în premergător, nu ar trebui să-l lăsam mai mult de 15 minute pe zi, pentru că bebelușii au nevoie de libertate pentru a descoperi mediul înconjurător. Nu este o soluție pe care aș recomanda-o părinților ”, a scris vedeta pe blogul ei.

Citeste si: Povestea impresionantă a fetiței gravide din imagine. Floricuța a intrat când avea 3 ani într-un centru de plasament

Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro

Ca și diferență între cele două instrumente, rotobilul are mai multe roți care se învârt la 360 de grade, în timp ce cu premergătorul poți să mergi numai în față și în spate.
Atâta timp cât finalitate este că bebelușul reușește să ajungă singur dintr-o parte în alta a casei, nu pot spune că unul e mai bun decât altul ”, a adăugat vedeta.



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Cartofi fondanți. Nu ai mai mâncat niciodată așa ceva. Absolut delicios!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies