Potrivit lui Cătălin Scărlătescu, ar fi indicat să renunțăm la consumul unui desert foarte popular în țara noastră.
Cătălin Scărlătescu, cunoscutul chef bucătar, a oferit o multitudine de sfaturi culinare și a avertizat cu privire la anumite preparate pe care ar trebui să le evite în restaurante.
Cătălin Scărlătescu a transmis un mesaj pentru toți părinții
Acest avertisment se referă la un desert extrem de popular atât printre adulți, cât și printre copii, și Scărlătescu sugerează că ar trebui să renunțăm complet la consumul acestuia.
„Nu mai dați clătite la copii, vă rog frumos! E un aluat care nu e copt, nu e fiert, nu e prăjit, nu e de niciun fel. Dacă-l strângi în mână zici că e săpun. Îl mănânci și îți trebuie cel puțin 5 zile pentru a-l digera. De ce ai avea nevoie de o foaie de clătită să mănânci o dulceață?”, a afirmat chef Cătălin Scărlătescu în cadrul unei emisiuni TV.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Preparatele din restaurante de care trebuie să te ferești
Cătălin Scărlătescu a atras atenția în trecut cu privire la situația în care oamenii sunt înșelați când mănâncă în restaurantele din București.
„Dacă vrei să îți dai seama de un restaurant cât de fantastic e nu intra în restaurant, du-te în spate la gunoi și ai să vezi acolo ce scrie pe cutii. Pește de captură și vezi chestiile alea de polistiren cu numele la toate fermele din Grecia de pește. Povești cu pești de captură, cum stau 25 de greci cu undițele în mână și ți-l trimit. Nu există așa ceva, este o tâmpenie. Foarte multe dintre restaurantele din București au păcălit clientul foarte mult timp și încă îl păcălesc," a spus chef Scărlătescu, în cadrul podcastului „Fain și Simplu”, realizat de Mihai Morar.
Alimentul pe care Scărlătescu nu l-ar pune la vânzare, dacă ar face rost de el
Cătălin Scărlătescu a adăugat că în diverse locații din România se comercializează carne de vită kobe, însă el afirmă că acest lucru este imposibil. El explică că această tipologie de carne necesită un transport extrem de strict și este extrem de rară la nivel mondial.
În cazul în care ar obține o mică bucată de carne kobe, Scărlătescu mărturisește că nu ar considera niciodată să o vândă în propriul său restaurant. Mai degrabă, el ar savura fiecare bucățică în compania celor mai apropiați prieteni.
„Eu la un moment dat am vrut să fac ceva cu vita kobe și pentru că lucram în Howard Johnson și pentru că în Howard Johnson exista Benihana am sunat acolo, că na, eram colegi, i-am rugat cu cerul și pământul să îmi facă și mie rost de doi mușchi. Nu să-mi facă rost, să-mi dea, că nu îți dă nimeni. Ca să vezi cum vin mușchii ăia, înnebunești.E un pachet atât (n.r. arată că e un pachet mare), în care stă un mușchi, cu toate certificatele din lume. Deci nu poți să îți dai seama, ală are transport ca vinul Petrus, nu poți să îl bagi în geantă și să vii aici. Nu, îți trebuie o mașină specială care să-ți aducă vaca aia la temperatura care trebuie, deci este o întreagă poveste. Kobele ăla sau wagyu-ul ăla, nu sunt pe toate drumurile. Nimeni nu ne bagă pe noi în seamă ca și piață, e foarte greu să pui mâna pe top marfă. De ce este top marfă, pentru că este ediție limitată! eu nu aș vinde o bucată de kobe nici mort, aș mânca-o doar eu. Aia o mănânci de 4 ori maxim în viață, dacă ești extra bogat și stai doar în locații de genul acesta.", a mai spus bucătarul Cătălin Scărlătescu.
Citește și: Ce ingredient secret folosește Cătălin Scărlătescu pentru cozonacul de Paște. Vei obține un gust unic