Jocuri pe hârtie amuzante și interesante. Ce poți juca cu prietenii

Jocuri pe hârtie amuzante și interesante. Ce poți juca cu prietenii
Jocuri pe hârtie amuzante și interesante

Află din rândurile de mai jos câteva jocuri distractive care se pot juca pe hârtie!

Jocurile pe hârtie par uneori demodate, însă acestea rămân o modalitate excelentă de distracție cu prietenii. Află din rândurile următoare câteva idei de jocuri pe hârtie care sunt atât amuzante, cât și interesante!

Jocuri pe hârtie de jucat în doi

Jocuri pe hârtie amuzante și interesante[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum sa iti petreci timpul in zilele toride de vara

X și 0

Clasicul X și 0, cunoscut și sub numele de Tic-Tac-Toe, este un joc simplu, dar captivant. Tot ce ai nevoie este o foaie de hârtie și un pix. Jucătorii trasează un pătrat de 3x3 și încearcă să fie primii care obțin o linie orizontală, verticală sau diagonală formată din trei simboluri identice. Un jucător folosește simbolul "X", iar celălalt "0". Deși pare simplu, jocul implică strategie și gândire rapidă, mai ales când amândoi jucătorii se pricep la acest joc.

Spânzurătoarea

Spânzurătoarea este jocul ideal pentru a testa cunoștințele de vocabular. Un jucător alege un cuvânt și desenează o linie pentru fiecare literă din cuvântul respectiv. Celălalt jucător trebuie să ghicească literele din cuvânt, având un număr limitat de încercări. De fiecare dată când o literă este ghicită greșit, se adaugă câte o parte la desenul unui spânzurat. Dacă jucătorul ghicește cuvântul înainte ca desenul să fie complet, câștigă.

Puncte și cutii

Jocuri pe hârtie amuzante și interesante[Sursa foto: freepik]

Citește și: Top 7 jocuri de mobil populare în România cu care te poți distra oricând

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Puncte și cutii este un joc strategic care poate deveni surprinzător de competitiv.

Jucătorii desenează o grilă de puncte pe hârtie, iar fiecare jucător, pe rând, trasează o linie între două puncte adiacente. Scopul este de a închide cât mai multe pătrate. Când un jucător închide un pătrat, își scrie inițialele în interior și mai primește o tură. Jocul continuă până când toate pătratele sunt închise, iar câștigătorul este cel care are cele mai multe pătrate la sfârșit.

Jocuri pe hârtie pentru mai mulți jucători

Jocuri pe hârtie amuzante și interesante[Sursa foto: freepik]

Telefonul fără fir pe hârtie

Telefonul fără fir este un joc care stârnește adesea hohote de râs. Jocul începe cu un jucător care scrie o frază pe o bucată de hârtie. Aceasta este apoi trecută mai departe, iar următorul jucător încearcă să deseneze fraza respectivă. Foaia este pliată astfel încât următorul jucător să vadă doar desenul, nu și fraza inițială. El trebuie apoi să scrie ce crede că reprezintă desenul, iar ciclul continuă.

La final, se compară fraza inițială cu cea finală, de obicei rezultând o transformare amuzantă.

Mafia pe hârtie

Mafia este un joc de societate care poate fi adaptat cu ușurință pentru a fi jucat pe hârtie. Fiecare jucător își primește rolul pe o bucată de hârtie, fără ca ceilalți să știe. Jocul continuă cu discuții și deducții, în care jucătorii încearcă să identifice membrii mafiei și să-i elimine din joc.

Deși este mai complex, Mafia este un joc excelent pentru grupuri mai mari de oameni.

Jocuri vechi care se joacă pe foaie

Jocuri pe hârtie amuzante și interesante[Sursa foto: freepik]

Țomapan

Țomapan este ideal pentru a testa cunoștințele generale ale jucătorilor. Fiecare jucător completează coloanele unui tabel cu categoriile Țări, Orașe, Munți, Ape, Plante, Animale şi Nume, toate începând cu aceeași literă. Fiecare jucător notează pe hârtie cele 7 cuvinte și o coloană la final pentru totalul de puncte.

Acrostihuri

Un alt joc vechi este cel al acrostihurilor, în care jucătorii scriu un cuvânt vertical pe o bucată de hârtie, iar apoi trebuie să găsească alte cuvinte care încep cu fiecare literă a cuvântului inițial și care sunt în concordanță cu o temă dată.

Citește și: Bianca, primele semne de gelozie, după ce îl vede pe Patrick alături de Virginia! Giuly izbucnește în lacrimi. Care este motivul?- kanald.ro

Citește și: "Inima și sufletul meu" Durere imensă la înmormântarea Denisei, tânăra ucisă de Șacalul din Constanța! Este condusă pe ultimul drum astăzi, într-un sicriu alb, înconjurată de flori albe, plânsă de familie și prieteni!- stirilekanald.ro

Jocuri pe hârtie cu întrebări

Trivia cu întrebări

Jocul de Trivia este întotdeauna o alegere bună pentru grupurile de prieteni. Fiecare jucător scrie pe o bucată de hârtie câteva întrebări din diverse domenii, iar ceilalți încearcă să răspundă. Acest joc poate fi adaptat la diverse niveluri de dificultate, în funcție de cunoștințele grupului.

Adevăr sau provocare

Acest joc clasic poate fi adaptat și pe hârtie. Fiecare jucător scrie o întrebare de tip "Adevăr" sau o provocare pe o bucată de hârtie, iar ceilalți trebuie să răspundă sau să îndeplinească provocarea respectivă.

Idei de jocuri de cultură generală

Fiecare jucător poate pregăti un set de întrebări din știință, literatură, artă, sport și multe altele. Jucătorii răspund la întrebări și primesc puncte pentru fiecare răspuns corect. La final, jucătorul cu cele mai multe puncte este declarat câștigător.

Cine știe mai multe?

Acesta este un joc simplu și rapid care poate fi jucat pe hârtie. Se alege o temă, cum ar fi "animale" sau "capitale" iar jucătorii trebuie să scrie cât mai multe răspunsuri corecte în timpul limitat. Cel care scrie cele mai multe răspunsuri câștigă.

 

 



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Cine a fost Spartacus?

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Cine este tânăra moldoveanca de 26 de ani care i-a cucerit inima celebrului actor Sean Penn

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Lizge Cömert, actrița care joacă rolul Susen în serialul Totul pentru familia mea, apariție uluitoare în mediul online, după ce a recurs la o nouă intervenție estetică la nivelul feței Iată cum arată în prezent

"S-a stins o fiinţă atât de dragă" Lacrimi de durere la căpătâiul Denisei, tânăra mămică din Timișoara ucisă la Constanța. Un copilaș de doar 5 ani, rămas fără mamă


Cookies