Află din rândurile următoare cum să prepari ketchup de casă.
În cadrul unui video postat pe canalul de YouTube Trinitas TV, fratele Daniel, de la mănăstirea Slănic, a pregătit ketchup de casă, după o rețetă tradițională.
„ Este vorba de sosul de roșii cu mere și cu ardei capia. O să facem astăzi un ketchup de casă, așa cum făceau bătrânii noștri .”, a spus fratele Daniel.
Rețeta de ketchup de casă de la mănăstirea Slănic
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citește și: Chec cu avocado! Rețeta italienească, pregătită de maica Ecaterina: „E un chec sățios, sănătos și hrănitor.”
Ingrediente:
- 3 kg roșii;
- 1 kg ceapă;
- 5 mere dulci;
- 2 ardei capia;
- 200 ml ulei;
- 1 căpățână de usturoi;
- 1 ardei iute;
- 1 linguriță boia dulce;
- 3 linguri sare;
- 2 linguri zahăr;
- 1 linguriță piper;
- busuioc;
- pătrunjel;
- cimbrișor;
- oregano;
- turmeric;
- 1 legătură frunze de țelină.
Mod de preparare:
Fratele Daniel de la mănăstirea Slănic a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei.
„ Prima dată începem cu ceapa la călit, pentru că ea trebuie să se călească 20 de minute la foc încet. Vom pune ulei mai mult. Trebuie să o preparăm mai mult, ca să nu o mai fierbem la final cu sucul de roșii.