La Radio Impuls: Colega noastră, Nadina Zisu vine cu o rubrică nouă. Rubrica se numește Kfetele.
Aflați din rândurile următoare, ce este, mai exact, aplicația matrimonială denumită “Tokyo Futari Story”, care erau variantele de a cunoaște o nouă persoană în viața ta, în trecut, dar și ce vând, de fapt, aplicațiile de dating, toate acestea, direct de la gazdele Radio Impuls, Nadina Zisu, Cosmin Cernat și Greeg, odată cu noua rubrică Kfetele.
Ce este, mai exact, aplicația matrimonială "Tokyo Futari Story"?
Este cunoscut deja faptul că, în zilele noastre, există nenumărate relații care se termină, după un timp destul de scurt, deseori fiind prezentă monotonia, nepotrivirea de caracter, poate chiar și o altă persoană și din multe alte astfel de motive. Cu toate acestea, pentru a depăși o astfel de situație, odată ce s-a încheiat o relație, avem tendința să ne concentrăm din ce în ce mai mult pe rețelele de socializare, dar și pe aplicațiile de dating.
Așa cum a menționat și Nadina Zus, în cadrul rubricii Kfetele, de la Radio Impuls, se pare că în prezent, în Japonia, se lucrează la o aplicație matrimonială, denumită “Tokyo Futari Story”, dat fiind faptul că din ce în ce mai des, tinerii și nu numai, preferă să aibă relații scurte.
“ Mi-a atras atenția știrea pe care a zis-o Greeg, cu aplicația din Japonia denumită “Tokyo Futari Story”. (...) Este vorba despre o aplicație pe care guvernul japonez o pregătește chiar în aceste momente și urmează să fie lansată în primăvară, tocmai pentru că japonezii și tineri și mai în vârstă, nu e vorba doar despre tineri aici. Japonezii, în general, nu mai ies la întâlniri și nu mai au de gând să se căsătorească, nu se mai gândesc nici măcar la o relație pe termen lung. Sunt mulțumiți ori cu singurătatea cuc, ori cu relațiile pe termen scurt, lucru pe care eu zic că îl observăm și la noi în țară, în special în ceea ce privește generația Z, în ceea ce privește tinerii născuți din ‘96 și încă două generații dup-aia. ”, a explicat Nadina Zisu.
Citește și: Cum să închei cearta constantă în relația ta de cuplu
Citește și: 5 moduri care îți indică că relația de cuplu este puternică
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Care erau variantele în trecut de a cunoaște un tip sau o tipă?
În ciuda faptului că, în prezent, există nenumărate metode prin intermediul cărora putem cunoaște noi persoane, după o despărțire, bineînțeles că în trecut, aceste variante nu erau atât de numeroase, ba chiar mai mult, nu existau nici aplicații de dating, dar nici rețele de socializare, astfel încât, persoanele care ieșeau dintr-o relație și își doreau să cunoască alte persoane, obișnuiau să meargă la discotecă, la baluri de boboci sau la petreceri, atunci când erau chemate de alți apropiați.
“ Eu zic că sunt mulți factori. Îmi vine în minte o discuție pe care am avut-o cu Florian Rus și eu l-am întrebat. El e de aproape 20 de ani cu soția lui și zic “Dar tu cum?” și zice “Mă Cosmine, hai să-ți spun. Pe vremea mea, eu dacă mă despărțeam de cineva, îmi era foarte greu să găsesc, pentru că trebuia, unde? Trebuia să mă duc, aveam puține opțiuni: mă duceam la discotecă sau mă mai duceam...”. Și eu mă mai duceam,(...) te duceai pe acolo la un bal al bobocilor, la o petrecere, te chema cineva și acolo ce mai vine cineva, e singură. ”, a menționat Cosmin Cernat.
O diferență prioritară legată de relațiile din prezent și cele din trecut ține de faptul că, în trecut, persoanele care se aflau într-o relație, obișnuiau să își dorească mai mult să rămână în respectiva relație, decât să o încheie, aspect întâlnit tot mai rar în zilele noastre. Comunicarea poate reprezenta cheia în această situație, iar în plus, dacă vom alege să renunțăm la tentațiile din jurul nostru, fie că este vorba despre rețelele de socializare sau despre aplicațiile de dating, cu siguranță lucrurile s-ar întâmpla altfel.
“ Și atunci erai mai mult orientat spre a rămâne în relația pe care o aveai și a repara lucrurile care s-au stricat în relația respectivă, în timp ce tinerii nu mai fac treaba asta, repet, nu doar tinerii, e vorba și de oameni de 40 de ani. Nu mai stau în relații de lungă durată și nu mai trag, cum am spus și mai devreme, să repare ce s-a stricat în comunicarea dintre ei doi.(...) O dată sunt tentațiile, experții au găsit și ei, bineînțeles, că sunt niște cercetători care au lucrat la treaba asta, dar din punctul meu de vedere personal, eu cred că rețelele de socializare, dar și aplicațiile de dating, paradoxal, în loc să apropie oamenii, mie mi se pare că ne-au sălbăticit mai tare și ne-au debusolat în același timp .”, a adăugat Nadina Zisu.
Deși vremurile pe care le trăim sunt cunoscute ca fiind cele ale tehnologiei, odată cu apariția rețelelor de socializare, dar și cu angrenarea noastră în tot ceea ce înseamnă aceste rețele, fie că este vorba despre fotografii sau filmulețe văzute, despre noi persoane cunoscute, despre interacțiunea existentă pe nicio bază solidă, ci doar având loc pentru că s-a legat o “prietenie” virtuală și multe alte astfel de aspecte, relațiile au început să fie din ce în ce mai afectate, iar noi să ne dorim din ce în ce mai mult, deși poate că de cele mai multe ori, deja avem.
“ Mai e ceva, apropo de rețelele astea de socializare. Tu trăiești cu impresia că acolo găsești ceva mai bun(...). E așa, eu am ceva acasă care e mai bun, dar cu siguranță găsesc ceva mai bun. E mai bun, mai bun.(...) Este o greșeală. Problema nu e că tu cauți perfecțiunea, că asta e normal, dar tu văzând și tot ce vezi în jurul tău, la oraș cel puțin, la țară lucrurile sunt altfel, sunt diferite, pentru că(...) dacă stai de vorbă cu copiii crescuți la țară, până la 15 ani sunt fundamental diferiți, de cei crescuți la oraș.(...) Mă refer la faptul că oamenii vor numai bine, femeia să fie mai bună, job-ul să fie mai bun, mașina să fie mai bună, casa să fie mai bună, totul să fie mai bun. În accepțiunea lor, nu există noțiunea de mai puțin bun sau de rău sau de reparat .”, a completat Cosmin Cernat.
Ce vând, de fapt, aplicațiile de dating?
Așa cum am menționat anterior, cum rețelele de socializare îți pot expune alternative “mai bune”, la absolut tot ceea ce tu ai deja, inclusiv atunci când vine vorba despre un partener sau o parteneră, exact același lucru fac și aplicațiile de dating. Acestea sunt cele care ne oferă o iluzie a diversității, aspect subliniat de Nadina Zisu.
“ Aplicațiile de dating, din punctul meu de vedere, asta fac, îți vând această iluzie a diversității.(...) Înainte te despărțeai și unde mai era să îți găsești pe cineva? Stai acolo! Bine, asta nu era neapărat bine, pentru că știm foarte bine că sunt relații, căsnicii în care...(...) Asta vreau să zic, nici statul ăsta și trasul la nesfârșit de o relație care e clar că nu mai merge, nici asta nu e sănătos, adică trebuia găsită cumva o cale .”, a punctat Nadina Zisu.
"Kfetele se va auzi foarte, foarte des aici, deja am lansat multe, multe subiecte de controverse." a precizat Greeg (Grigore Șerban).
Rubrica este transmisă live în fiecare marți de la ora 9:00, pe postul Kanal D2, în cadrul matinalului Radio Impuls, în emisiunea “Dimineața pe doi”, singurul matinal radio transmis live pe un post de televiziune.