Kilograme in plus, sinuzita si boli ale ochilor din cauza aerului conditionat!

Kilograme in plus, sinuzita si boli ale ochilor din cauza aerului conditionat!
Kilograme in plus, sinuzita si boli ale ochilor din cauza aerului conditionat!

Utilizat abuziv, la temperaturi joase si fara a fi intretinut corespunzator, aerul conditionat declanseaza multe probleme de sanatate, de la infectii respiratorii minore pana la boli mai grave ca legioneloza.

Un nou studiu arata ca poate favoriza chiar si ingrasarea, pentru ca organismul nu mai depune efort ca sa ajunga la temperatura optima.

Boli respiratorii. Aparatele de aer conditionat nu aduc aer proaspat, ci mentin concentratia de poluanti din incapere si imprastie bacterii, virusuri si mucegai.

Pentru dezumifidificare, aparatul depune particule de apa intr-un vaporizator, care, daca nu este golit, devine pepiniera de microbi.

Astfel, apar virozele, bronsitele sau legioneloza (o forma severa de pneumonie). “Aerul conditionat favorizeaza inmultirea Legionellei, care ajunge in plamani. Daca nu se trateaza, bolnavul intra in coma si moare”, explica epidemiologul Alexandru Rafila.

Racoarea din birou afecteaza ochii

Migrene si sinuzita. Inflamarea sinusurilor nazale este, de regula, provocata de infectii bacteriene sau virale, dar mai poate fi cauzata si de reactii alergice (la polen, la praf, poluanti), aerul uscat, sistemele de ventilatie etc.
Alte afectiuni cauzate de aerul rece sunt rinitele, faringitele si raguseala.

Afectiuni oculare cum ar fi conjunctivita sau blefarita pot aparea atunci cand aerul conditionat este utilizat excesiv si cand filtrele aparatului nu sunt curatate cu regularitate. La persoanele sensibile, curentii de aer pot favoriza si aparitia infectiilor urechii- otita medie.

Obezitate. Oamenii care stau mult timp in incaperi cu temperaturi constante se ingrasa mai repede pentru ca organismul lor nu mai depuna efort pentru a se incalzi sau raci.
Aceasta lipsa de activitate poate favoriza obezitatea, informeaza specialistii citati de ABC News.

“Nu stati sub jetul de aer”- Aerul conditionat este luxul necesar pentru supravietuirea in birouri sau in transport in comun pe vreme caniculara. Folosit “cu cap”, nu va afecteaza sanatatea. Medicii va ofera cateva sfaturi:

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

•   Nu stati sub jetul de aer rece, pentru ca riscati sa faceti paralizie faciala;

•   Curatati filtrele de

doua ori pe an;

•   Reglati temperatura la 24-25 de grade, astfel incat diferenta de la interior la exterior sa nu fie mai mare de 6 grade;

•     Nu amplasati aparatul in camera copilului, ci pe hol si tineti usile deschise.
Sursa: www.doctorulzilei.ro



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

VIDEO Motivul pentru care Gagea nu este de acord cu prietenia dintre Alexandra și Roberta. „Mi se pare că se cam folosește de tine”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Prin ce a trecut Kate Middleton la începutul relației cu Prințul William. Momentul în care s-a simțit „umilită” de comportamentul soțului ei: "Suportase ani la rând"

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Al treilea date dintre Sebastian și Roberta a fost plin de peripeții! „Na reacții pe ea” Sebastian a reușit să o enerveze pe Roberta încă de la început

A fost împușcat la ieșirea din sediul unei televiziuni


Cookies