Klaus Iohannis a vizitat centrul de la Romexpo, acolo unde cetățenii se vor putea vaccina împotriva coronavirus. Ce a declarat Președintele
Campania de vaccinare împotriva COVID-19 este în derulare. Autoritățile vor ca totul să fie perfect și de aceea Klaus Iohannis a făcut o vizită centrului de la Rompexo, acolo unde cetățenii se vor putea vaccina, în cazul în care doresc acest lucru.
Klaus Iohannis, despre campania de vaccinare
Klaus Iohannis a avut de făcut câteva precizări după ce a vizitat centrul organizat la Romexpo, acolo unde cetățenii se vor putea vaccina împotriva noului coronavirus.
Președintele României a specificat că aproximativ un milion de doze de vaccin, care reprezintă prima tranșă, ar putea ajunge la noi în țară la începutul lui 2021.
Personalul medical și cei care se află în grupele de risc, vor fi printre primii care vor beneficia de vaccinul anti-COVID-19.
Citeste si: Klaus Iohannis, despre carantină în București: "Nu este suficient..."
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Klaus Iohannis asigură cetățenii României că vaccinarea va fi benevolă, dar că este o modalitate sigură și eficientă de a scăpa de pandemia de coronavirus.
"Astăzi a fost aprobată strategia de vaccinare împotriva noului coronavirus, o campanie de vaccinare care va dura cel puțin câteva luni de zile. Am dorit să fie o campanie foarte bine pregătită, iar strategia este una foarte bine lucrată.
Această strategie prevede pașii care se vor face și foarte multe detalii despre vaccinare. Toate aceste lucruri vor fi prezentate pe larg mâine, la Guvern. În săptămânile și lunile care urmează vom avea o informare permanentă pentru publicul general și pentru publicul specializat.Citeste si: Adrian Streinu-Cercel: „Dacă am face acest lucru, în două săptămâni s-ar termina pandemia în România”
Foarte pe scurt despre vaccinare pot să vă spun în acest moment că este foarte posibil ca la începutul anului viitor să beneficieze România deja de prima tranșă de vaccin cu un
număr de aproximativ un milion de doze. În prima tranșă va fi vaccinat întregul personal medical și persoanele din grupele de risc. Vaccinarea este voluntară, este sigură, este eficientă. Vaccinarea se face planificat. Este foarte important de știut că aceste tipuri de vaccin care sunt în curs de aprobare sunt sigure, eficiente.Deja echipa care se ocupă de vaccinare a făcut verificări în unități spitalicești.