Klaus Iohannis, despre carantina totală: „Nu luăm în considerare acum o carantinare totală"

klaus iohannis declaratii carantina
Klaus Iohannis vorbește despre carantină totală

Un nou lockdown este luat în calcul din cauza numărului mare de îmbolnăviri. Președintele României a făcut declarații privind acest aspect.

Mulți români se întreabă dacă va exista carantină parțială de sărbători. Președintele Klaus Iohannis a făcut anunțul ieri seară, într-o conferință de presă.

Klaus Iohannis, despre carantina totală

Președintele României a specificat în cadrul conferinței de ieri seară că țara noastră nu va intra în carantină totală, chiar dacă numărul cazurilor de coronavirus va crește.

Citeste si: Persoanele cu handicap vor primi bani de la stat! Când se va întâmpla asta?

"Nu luăm în considerare acum o carantinare totală, cum nu iau în considerare o carantinare totală de sărbători”, a declarat președintele.

coronavirus sarbatori
cazurile de coronavirus continuă să crească și în România[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Klaus Iohannis a vorbit însă despre carantinarea zonală, acolo unde numărul cazurilor de coronavirus a explodat.

Citeste si: Vasile Gherasim, fost primar în Capitală, a murit!

„Virusul se răspândeşte foarte repede şi vedem că, din păcate, în toată Europa numărul persoanelor infectate creşte în fiecare zi. Obiectivul acestor restricţii este să încetinească răspândirea virusului. Aceste măsuri sunt propuse de experţii noştri – medici, specialişti de la INSP, din ministere, etc. Iar pentru a vedea dacă aceste măsuri prind, ca să mă exprim simplu, trebuie să avem răbdare să aşteptăm rezultatul. Unii au comentat că aceste măsuri au venit prea repede, alţii au comentat că au venit prea încet.

Nu se poate să vii în fiecare zi să iei alte măsuri. Trebuie să aştepţi un timp să vezi efectele”, a mai spus Klaus Iohannis.

covid sarbatori klaus iohannis
România a intrat în carantină parțială[Sursa foto: PixaBay]

În România, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 7.304 cazuri noi de îmbolnăviri cu noul coronavirus, iar decesele au ajuns la un număr record de 177.

Pentru a evita răspândirea virusului SARS-CoV-2, autoritățile recomandă evitarea zonelor aglomerate la orele de vârf, dar și respectarea distanței de cel puțin 2 m, atât în spațiile închise cât și în cele deschise.

De asemenea, masca de protecție este obligatorie în aer liber, dar și în spații închise.

O igienă corectă a mâinilor este corespunzătoare pentru a ne proteja atât pe noi cât și pe cei din jurul nostru.



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Nelu Tătaru, despre transferarea bolnavilor de Covid-19 în străinătate

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies