Klaus Iohannis, despre carantinarea Bucureștiului: „E important”

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis despre carantinarea Bucureștiului

Ce spune Președintele României despre carantinares Capitalei, după ce au fost întregistrate aproape 5000 de cazuri de coronavirus.

Președintele României, Klaus Iohannis, a făcut anunțul despre carantinarea Bucureștiului. Iohannis a vorbit despre o eventuală carantinare a Capitalei și a județelor cu incidența peste 3 cazuri de infectați la 1000 de locuitori, după ce joi s-au înregistrat aproape 10.000 de noi infectări cu noul coronavirus.

Președintele României susține că această propunere de carantinare trebuie să vină de la experţi.

„Am avut situații în care localități au fost carantinate și cu efecte destul de bune.

Eu nu-mi doresc să ajungem la carantinarea Bucureștiului”, a spus Iohannis.

El a declarat că "este evident" că unele autorităţi locale s-au "bâlbâit", cum s-a întâmplat în Bucureşti, şi că acestea "trebuie să îşi intre mai bine în rol, să fie mai bine organizate, să prevadă evenimentele".

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Când se va închide Bucureștiul?! Klaus Iohannis face anunțul

Iohannis a fost întrebat, miercuri, în conferinţa de presă, despre carantinarea Capitalei şi a judeţelor cu rata de infectare peste 3.

Carantinarea Bucureștiului
Carantinarea Bucureștiului, declaratie Klaus Iohannis[Sursa foto: PixaBay]

„Această propunere de carantinare trebuie să vină de la experţi. Nu am auzit nicio propunere care vizează Capitala sau judeţe întregi. Eu nu îmi doresc să ajungem la carantinarea Bucureştiului”, a afirmat Iohannis.

Ulterior,  președintele Iohannis a fost întrebat de ce nu a utilizat pârghiile legale la fel cum a făcut la începutul pandemiei şi de ce a rămas cumva pe margine şi nu ca decident.

„Am rămas destul de decident pot să vă spun, dar e evident că unele autorităţi, cum s-a întâmplat în Bucureşti, s-au bâlbâit. E clar că autorităţile trebuie să îşi intre mai bine în rol, să fie mai bine organizate, să prevadă evenimentele, să le explice.

Şi da, lucrurile sunt duse la nivelul autorităţilor locale, fiindcă acolo trebuie să se ia decizia pentru fiecare localitate. E mult mai eficient, dar e relativ puţin obişnuit pentru noi, acest principiu al subsidiarităţii e important în democraţiile consolidate",
 a susţinut Iohannis.



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Nelu Tătaru vorbește despre lockdown: "Nu se impune acest lucru."

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies